Waarom is het verkopen van zo schoenen winstgevend?

Vriend (Jarenlange handelaar) “Eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht aan het kopen en verkopen van tweedehandse kleding. Ik zag het nut er niet. Misschien moet ik er ook eens naar gaan kijken”

Het is erg begrijpelijk dat men niet denkt aan het inkopen en verkopen van tweedehandse schoenen. Laten we eerlijk zijn; het is niet altijd de meest frisse business, je krijgt van alles binnen. Daarnaast hoe moet je nu eigenlijk de waarde inschatten van kleding? En weet je wel zeker of andere mensen het gaan kopen? En het wordt erg veel verhandeld op Marktplaats voor een vrij lage prijs. Hoe denk jij dan, dat jij ook nog eens meer geld kan verdienen wanneer anderen het goedkoper verkopen? Dus;

Waarom is het verkopen van schoenen zo winstgevend?
Iedereen heeft schoenen nodig om op te lopen maar niet iedereen kan goede schoenen nieuw kopen. En misschien wilt iemand nu net die éne Nike schoen die €145,- kost, dat kunnen en gaan ze nooit betalen. Veel mensen besluiten daarom namaak te kopen maar achteraf komen ze er altijd achter, goedkoop is duurkoop en zeker als het gaat om namaak kleding. Nog niet te benoemen waarom je geen namaak moet kopen.

Mensen vertrouwen het vaak niet om dure aankopen te doen op Marktplaats en terecht! Zegt Sanne, een tevreden koper. Zelf ben ik ook al eens opgelicht, zo betaalde ik 100 euro voor een paar schoenen en bleken ze nep te zijn. Sindsdien kocht ik niets meer van Marktplaats, tot een vriendin jouw advertenties liet zien. Je plaatste de advertenties duidelijk en gaf zelfs aan dat ik contact mocht opnemen met stopnamaak.nu als het nep bleek te zijn. Nu ben ik zeer tevreden met mijn Nike Air Max 90!

Zoals Sanne dus aangeeft komt het regelmatig voor dat mensen opgelicht worden, wij als tussenhandelaar zorgen dus dat wij de partij zijn die opgelicht worden en niet de koper met weinig geld. Namate wij dieper in de verkoop komen, komen wij ook steeds meer in contact met instanties die oplichterij tegengaan. De kans dat wij het geld terug krijgen is dus aanzienlijk groter. En daarbij als wij het niet terug krijgen kunnen wij het verlies wel dragen.

Er zit dus veel winst omdat wij alles doen om de klant vertrouwen te geven in onze verkoop. Iets waar de gemiddelde Marktplaats verkoper lak aan heeft. Zij willen vaak gewoon van hun spullen af en denken niet na over de foto’s/kwaliteit/prijs en tactiek.

Men verkoopt schoenen ver onder de mogelijke verkoop prijs. Er wordt al snel gedacht “Ze kopen mijn Nike Air Max niet, want ze zijn gebruikt. €10,- bod, ja dat accepteer ik meteen!” en vervolgens zorgen wij voor betere foto’s, betere uitleg, het schoonmaken van het product en het aanbieden op veel meer websites en kunnen we het makkelijk verkopen voor €40 tot €60 euro.

Er erg veel mensen die door omstandigheden een hele hoop schoenen aanbieden, ze hebben geen tijd of zin om ze per stuk te verkopen. Ze accepteren dan al snel een laag bod. Het is onze taak om de foto’s goed te bestuderen en de merken eruit te halen. Als voorbeeld, Een tijd geleden heb ik 30 paar schoenen gekocht. Tussen de 30 paar schoenen zag ik minimaal 4 schoenen die ik kon verkopen voor 20 euro per stuk (Minimaal!) Daarom besloot ik een bod te plaatsen van €60,- inclusief verzendkosten. Dit bod werd geaccepteerd, na ontvangst verkocht ik eerst de goede producten. Binnen 1 week had ik al een winst van €40 en nog 26 paar over. Toen besloot ik de mindere schoenen (15 stuks) bij elkaar te verkopen voor €2,95 per stuk. Het totaal bedrag was 44,50 euro exclusief verzendkosten, dat betekende een winst van €14,25. Dus verkocht ik binnen notime de slechte schoenen aan een andere handelaar. Vervolgens had ik nog 11 paar schoenen over, om een lang verhaal kort te maken; ze zijn uiteindelijk allemaal verkocht met een winst van 105 euro. Bij elkaar dus een winst van 160 euro! Dat klinkt misschien niet veel, maar met een inkoop van 60 euro heb je al snel meer dan het dubbele aan marge.

 

Advertenties

Een gedachte over “Waarom is het verkopen van zo schoenen winstgevend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s