Acht belangrijke informative tips

Iemand leren hoe ze geld moeten maken is niet altijd even gemakkelijk. De reden is niet omdat het advies dat men geeft verkeerd is. Maar de reden is vaak wat iemand met het advies doet en hoeveel moeite ze in het maken van geld willen steken.
Voor degene die er moeite in willen steken, acht belangrijke informatieve tips.

 1. Investeer weinig geld.
  Kun je 200 euro investeren? Investeer dan alleen 100 euro! Ik had de mogelijkheid om 1.000 te investeren en besloot om maar 10% van dat bedrag te investeren. De reden hiervoor was simpel, ik ging hoe dan ook fouten maken. En misschien vond ik schoenenhandel helemaal niet zo leuk? Dan zou ik gestopt zijn met geld dat ik niet meer in iets anders kon investeren!
 2. Neem de tijd om je product te kennen voordat je het gaat kopen en verkopen

  Ja! ik heb 1 week de tijd genomen om het product te kennen

  Plak daar nog maar een week of 7-10 aan vast. Zeker wanneer we spreken van schoenenhandel. Je moet leren hoe je namaak spullen kunt identificeren, niet alleen wanneer je ze binnen krijgt. Maar ook met de foto’s die je kunt zien op internet. Daarnaast moet je de kwaliteit kunnen inschatten van het product voordat je het koopt. Je moet begrijpen waarom klanten tweedehandse schoenen willen kopen. Je moet begrijpen wie de schoenen komt. Je moet begrijpen hoeveel de gemiddelde persoon bereidt is om te besteden. Platforms onderzoeken en uitproberen welke het beste voor je werken. Leren hoe je foto’s moet maken, wat het beste werkt en waarom iets het beste werkt.  En zo nog tientalle voorbeelden, dus neem de tijd.

 3. Maak je eerste aankoop zo winstgevend mogelijk.
  Mijn allereerste koop waren 9 pumps voor €45,- inclusief verzendkosten dat kwam neer op 5 euro per paar. Voordat ik deze 9 pumps kocht, wilde ik er zeker van zijn dat ik €45 euro terug had met maximaal 3 paar. Dat was mogelijk want in mijn bestand stond dat Steve Madden Pumps voor gemiddeld €15 tot €25,- verkocht werden en met veel geluk zaten er dus 3 paar bij. Deze verkocht ik voor €20,- per stuk en had ik al snel €15 euro winst en nog 6 paar over die ik voor minimaal €5,- kon verkopen! Een gegarandeerde winst van €45,- en daarmee het dubbele terug verdiend.Nu moeten we eerlijk zijn, mijn uurloon (1 maand) tegenover de winst zou betekenen dat ik al zeker duizend euro had geinvesteerd. Misschien niet met geld, maar tijd tegenover geld, zeer zeker wel.
 4. Heb geduld
  Geduld hebben is misschien wel een van de belangrijkste dingen in het kopen en verkopen van producten. Zoals benoemt hierboven heb ik 45 euro gemaakt binnen 1 maand. Maar het geld dat ik heb verdiend kon ik weer opnieuw investeren, de 45 euro was al makkelijk 90 euro waard. Want ik hanteer een winstmarge van minimaal het dubbele van de aankoopprijs. Deze 90 euro kan ik vervolgens investeren en dat wordt 180 euro. De 360…. Je snapt het punt, je begint klein en hebt heel veel geduld nodig. Misschien duurt het wel maanden voordat je je eerste product hebt verkocht, maar hoe meer je verkoopt en hoe meer je investeert deste sneller het geld komt.
  En op dat moment komt er een nieuwe techniek.
 5. Goedkoop kopen en goedkoop verkopen
  Momenteel heb ik meer schoenen dan dat ik eigenlijk kwijt kan qua ruimte. Daarom werd het tijd voor een andere strategie, wanneer ik een product zie ga ik berekenen hoeveel winst ik kan maken. Daarna ga ik kijken hoeveel winst ik minimaal wil maken en dan plaats ik het product te koop voor minder dan ik eraan kan verdienen. Als een voorbeeld; ooit heb ik 3 paar Nike Air Max 90s gekocht voor €21,- per stuk. Nadat ik veel tijd bestad aan het identificeren van de nikes alszijnde authentiek origineel kwam ik op een bedrag uit van €90,- per paar. €90 euro omdat het nog nooit gedragen schoenen waren en dus in topconditie. De desbetreffende paren werden voor €140,- verkocht in de winkel. Dat zou mij uiteindelijk een winst geven van 69 euro. Maar ik besloot om ze te verkopen voor €70,- per paar. Binnen 1 dag verkocht ik alle drie de Nikes. Dat betekende dat ik een winst had van 147 euro, terwijl ik ook 207 euro had kunnen maken alleen dat had mij 1 week tot 3 maanden gekost en gebaseerd op de tijd dat ik er dan insteek, zou ik minder winst maken. Meer geld in het handje, minder tijd om andere producten te kopen en te verkopen en minder ruimte om ze op te slaan.
 6. Verkoop nooit een product met verlies!
  Een regel die ik mezelf heb opgelegd is dat ik mijn producten binnen 1 jaar, na aankoop verkocht moet hebben. Zo niet, dan geef ik ze weg aan een goed doel. Dat is natuurlijk tegenstrijdig tegenover de handelsgeest. Dit motiveert mij om hoe dan ook een product te verkopen, als ik dus een product voor €5,- heb gekocht moet ik ze minimaal voor €6,- verkopen. Omdat ik het product geschat heb op 15 tot 20 euro, zal het hoe dan ook verkopen.
  Verlies ik dan geld? Gebaseerd op de tijd; ja. Gebaseerd op geld in het handje? Nee.
 7.  Ben vriendelijk tegenover mensen en zorg dat je geld investeert in je klanten.
  Het gebeurd met enige regelmaat dat ik een item geschat heb op 100 euro. Dat maakt de verkoop prijs 80 euro en de winst ongeveer 60 euro. En dan komt het voor dat iemand aangeeft het product heel graag te wille, alleen ze hebben geen geld om €80,- te betalen. Dan zal ik het product voor €65,- verkopen, dat betekend dat ik eigenlijk €15,- investeer in mijn klant. De persoon zal dan hoogstwaarschijnlijk de goede deal vertellen aan vrienden en familie. En meer mensen zullen bij je kopen.
  Dat weet ik voor een feit, mensen zijn altijd snel met vertellen hoe ze bij je terecht gekomen zijn.

  Koper: “Een vriendin vertelde dat ze 15 euro korting had gekregen, kunnen wij misschien ook een deal maken?”

  Natuurlijk kunnen wij een deal maken is het antwoord. Verlies ik dan winst, ja, maar ik zal meer en meer en sneller verkopen. En dit geld kan ik investeren in meer producten.

 8. Maak doelen!
  Doelen maken in het leven is erg belangrijk, doelen maken in verkoop is daarom zeker zo belangrijk. Een van mijn doelen bij het begin was 1 product per dag verkopen met minimaal €20,- winst. Dat komt neer op €140,- per week, €560 per maand. En deze €560 per maand investeer ik weer in nieuwe producten. De €560 word daardoor plotseling bijna het dubbele waard!

Veel gestelde vragen:

Moet je belasting betalen?

Ja, uiteraard moet je belasting betalen. Ook al is er al eens belasting betaalt over het tweedehandse product! De belasting moet je berekenen binnen de mogelijke winst, natuurlijk verlies je hierdoor geld. Maar je hebt nog steeds genoeg voor jezelf.

En laten we eerlijk zijn; bij de eerste winst van 100-500 euro zal de belastingdienst je echt niet gaan leeg plukken. Want hoe sneller zij beginnen met je leeg te plukken hoe minder snel je meer winst kunt maken. En hoe minder snel winst je maakt, hoe minder de belastingdienst aan je zal verdienen. Stel je kunt vanaf het begin al bijna niets investeren na wat winst, hoe kan de belastingdienst dan ooit duizenden euro’s van je gaan innen?

Je moet jezelf dus een duidelijke grens stellen bij welk bedrag je het wilt laten berekenen als extra inkomsten. Maar onthou wel, zorg dat je dan gelijk alle verkopen van ooit invult. Dat zorgt ervoor dat je geen nare ervaringen krijgt. Maar dat kun je nu ook makkelijk betalen, je hebt tenslotte al flink wat geld.

Heb je veel winst, alsin geld en niet in producten?

Om eerlijk te zeggen, veel geld heb ik niet. Daarmee doel ik op hoeveel geld ik zou kunnen hebben, de reden hiervoor is, ik werk al 32 uur per week met daarbij 8 uur opleiding. Ik hoef geen producten te verkopen om te overleven. Dus waarom zou ik niet alles zo snel mogelijk weer investeren? Het zal alleen maar sneller en meer geld opbrengen over een lange periode.
Dat te hebben gezegd moet ik wel eerlijk zijn, ik zet tegenwoordig 10% van de winst in mijn bank als “Longtime investment” omdat ik uiteindelijk een eigen supermarkt wil kopen wat in de miljoenen gaat kosten.Elke euro eigen inleg zal minder geld zijn dat ik hoef te lenen, zelfs al is het maar 100.000 euro minder. Daarnaast is het makkelijker om een lening voor een bedrijf te krijgen makkelijker als je geen hypotheek hebt.

Is je doel van 1 miljoen euro verdienen niet een beetje hoog?

Zelf vind ik het doel van 1 miljoen euro vrij laag. Laten we even de tijd nemen om te berekenen hoe lang het duurt om 1 miljoen te verdienen. Stel je verkoopt 20 producten per dag met een winst van €20,- (dat is uiteindelijk mogelijk!) dat is 2800 euro per week. (x52/12) komt uit op ongeveer 12.000 euro per maand, dat is 145.600 euro per jaar. En dat zal 1miljoen zijn binnen 7 jaar. Dat is berekend zonder het geld dat ik opnieuw investeer, want 2800 extra per week. Is 3500 waard de maand erop als ik het investeer. En om even de berekening kleiner te maken, zal het ongeveer 4 jaar duren in plaats van 7. En laten we zeggen dat ik vrije dagen heb, slechte tijd heb om te verkopen, veel opgelicht wordt, en de belasting duurder blijkt te zijn op het einde van het jaar. Dan is het 5 a 6 jaar.

Waarom ben je zo fel tegen het verkopen van namaak

Als je gepakt wordt kun je in principe wel stoppen met heel je business. Hierover meer in een andere post.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s