Hoeveel moet ik investeren?

Zelf ben ik altijd van mening geweest dat je nooit geld moet investeren dat je niet hebt of niet kunt missen. Maar om het nog verder uit te breiden, vind ik het altijd slimmer om minder te investeren dat je kunt investeren. De reden hiervoor is vrij simpel.

Zelf ben ik begonnen met een investering van €100,- terwijl ik €1.000 kon investeren, de reden hiervoor is vrij simpel. Je gaat fouten maken en je wordt opgelicht, zelfs al zit je jaren in de verkoop van tweedehandse spullen. Je kunt nooit zeker zijn dat alles vlekkeloos verloopt. Daarom adviseer ik om te beginnen met 10% van je totale investering, nu kan ik begrijpen dat niet iedereen 1.000 euro heeft om te investeren. In dat geval kun je altijd de risico nemen om het volledige bedrag te investeren of de helft. Mits je het kunt missen, anders moet je toch even sparen op een andere manier. Heb je het geld wel? Lees dan verder!

Hoe investeer ik het eerste geld?
Dit is misschien wel één van de belangrijkste keuzes die je ooit zult maken. Het kan je business bij het begin al volledig verpesten, zeker wanneer je 100% ingaat. Mijn eerste investering heeft ongeveer 2 maanden geduurt, de reden is vrij simpel. Allereerst zocht ik naar soortgelijke producten waar mijn oog op viel. Dan ging ik documenteren voor hoeveel een bepaald product verkocht en hoe snel de koop rond was.
Op die manier bouw je een bestand op met gegevens waar je later makkelijk op kunt terugvallen.

De eerste koop
Mijn allereerste koop waren 9 pumps voor €45,- inclusief verzendkosten dat kwam neer op 5 euro per paar. Voordat ik deze 9 pumps kocht, wilde ik er zeker van zijn dat ik €45 euro terug had met maximaal 3 paar. Dat was mogelijk want in mijn bestand stond dat Steve Madden Pumps voor gemiddeld €15 tot €25,- verkocht werden en met veel “geluk” zaten er 3 paar bij. Deze verkocht ik voor €20,- per stuk en had ik al snel €15 euro winst en nog 6 paar over die ik voor minimaal €5,- kon verkopen! Een gegarandeerde winst van €45,- en daarmee het dubbele terug verdiend.

Nu moeten we eerlijk zijn, mijn uurloon tegenover de winst zou betekenen dat ik al zeker duizend euro had geinvesteerd. Misschien niet met geld, maar tijd tegenover geld, zeer zeker wel.

Wat nu?
Je hebt je eerste winst binnen in mijn geval 45 euro. Dit betekende voor mij dat ik nog steeds maar €100,- had te investeren. Waarom? Nou, ik vond dat alles wat ik in de min stond eerst naar de plus moet krijgen. Dus mijn investeringsgeld stond nu op -€55,- euro in plaats van -€100,- euro.

Vervolgens ga je opnieuw een investering plaatsen van het zelfde bedrag op dezelfde manier. Het kost dus héél veel tijd om je eerste winsten binnen te halen. Als iemand dat er niet voor over heeft, dan is kopen en verkopen misschien niet het beste voor ze. Je kunt natuurlijk ook doorgaan en bij het begin telkens het volledige bedrag blijven investeren. Maar wanneer dit een gewoonte wordt is het moeilijk om dit niet meer te doen wanneer het moeilijk word.

Uiteindelijk, wanneer je het goed doet zul je merken dat je niet meer in het rood zit en langzaam alleen het geld gaat investeren dat je hebt verdiend. Wat er dan ook gebeurd, financieel verlies kun je niet meer maken.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s