Review: Unitedwardrobe

In deze review over de website Unitedwardrobe.com gaan wij natuurlijk kijken vanuit het verkopersoogpunt.

Wat is Unitedwardrobe.com?
UnitedWardrobe is een website waar mensen producten te koop aanbieden tegenover een prijs van 10% dat de website opeist. De verkoper krijgt het geld wanneer de koper aangeeft het product te hebben ontvangen en wanneer de koper aangeeft het product te willen houden. Dat houdt in dat een koper dus nooit meer word opgelicht. Wanneer de verkoper een product aanbiedt als nieuw maar het blijkt duidelijk gebruikt te zijn dan heeft de koper het recht om binnen 14 dagen het product retour te sturen. De verkoper moet dan het product terug accepteren. Je zou denken dat dit het gouden succes moet zijn in de tweedehandse kleding business, klanten zullen veel meer kopen want ze zijn verzekerd van aangekochte product! Dat dacht ik in eerste instantie dus ook.

De 10% die UnitedWardrobe opeist
Het is logisch dat een website kosten maakt om te kunnen draaien, daarom zal een website via advertenties een bedrag per maand of een percentage moeten vragen aan de gebruikers. UnitedWardrobe vraagt geen bedrag per maand en heeft ook geen advertenties. Dat is dus positief. Alleen waar ik altijd tegenop gezien heb is de 10%, dat is namelijk een behoorlijke percentage. Wij als verkopers gaan uiteraard niet zelf de 10% betalen. Want let op! jouw inkoopprijs moet je berekenen in je verkoopprijs en UnitedWardrobe pakt dus ook 10% van je inkoop. Dat betekent automatisch dat je inkoop niet twintig euro was, maar nu tweeëntwintig euro is, dan nog niet gesproken over het totale percentage van het bedrag. Je verkoopprijs op Marktplaats is €60,- exclusief verzendkosten dat is een winst van €40,- maar nu wil je het product ook verkopen op Unitedwardrobe.

Het bedrag dat je dan moet vragen aan de klant is 66,66 euro. Maar bij Unitedwardrobe.com moet je ook nog eens de verzendkosten inclusief aanbieden Dus kom je uit op 73,61 euro. Daarnaast vraagt Unitedwardrobe ook nog eens 10% over je verzendkosten, je plaats tenslotte één bedrag en dat kost je nog eens 0,69 cent. Nu is 0,69 cent niet veel voor iemand die maar één product per maand verkoopt. Maar als je al snel tien producten per dag verkoopt maak je een verlies van €6,90 per dag, dat is €48,30 per week en €2.511 per jaar alleen al aan de 10% kosten over de verzendkosten. Zelfs al verkoop je één product per dag dan is het nog steeds een fors bedrag van €251 per jaar. Één per week is nog steeds €35,88 per jaar.

Verder wordt vaak het voorbeeld bij interviews gebruikt ‘De gebruiker verkoopt het product voor €30,- wij nemen €3,- en de verkoper €27,-!
De realiteit is
De verkoper verkoopt het product voor €30,- zij betalen €6,95 verzendkosten, Unitedwardrobe neemt €3,- UnitedWardrobe maakt €27,- euro over. De gebruiker heeft nog maar €19,36 euro over. (€30 – €3 – €0,69 (10% over de verzendkosten) – €6,95 (de verzendkosten))
De realiteit voor ons als handelaar is
UnitedWardrobe neemt €3,- (€27,-) wij betalen €6,95 verzendkosten (€20,05) wij betalen ook 10% over de verzendkosten (€19,36) onze inkoopprijs bij een product van €19,36 euro onze inkoopprijs is maximaal10 euro dus dat is +10% boven op de €10,- dan houden wij over €18,37 dat komt neer op €8,37 winst.
Dus het is of €8,37 winst nemen of wij maken het product duurder. €30 euro + 10% (€3,30) + €6,95 verzendkosten + 10% boven op de verzendkosten (€0,69) + 10% bovenop de inkoopprijs (€1,-) en de verkoopprijs wordt €41,94 daarnaast betaald de klant €2,- (of €2,49 met Paypal) dus komt de totale prijs voor de klant op €43,94. Als wij (-€6,95 verzendkosten) €36,99 kunnen innen en €26,99 winst kunnen maken zouden we dat op Marktplaats wel doen.  Maar dat verkoopt nooit en daarom hanteren wij gewoon de €30,- exclusief verzendkosten. De klant betaald €36,95 en hebben wij €20,- winst. In plaats van €8,37 (of geen verkoop door te dure prijzen)

Unitedwardobe vraagt €2,- tot €2,49 aan de koper
Unitedwardrobe transactie kosten
Ho, wacht eens even. Je gaat mij dus vertellen dat ik mijn product aanbied voor €73,61  en de klant ook nog eens €2,- extra moet betalen? De klant betaald in totaal €75,61 en wij zien terug €60,-? UnitedWardrobe eist voor één goede verkoop al snel €8,45 op?

Het is begrijpelijk dat Unitedwardrobe geld vraagt aan de koper, zij moeten tenslotte ook betalen voor iDeal en Paypal. Maar €2,- voor iDeal terwijl iDeal 0,51 cent per transactie vraagt en Paypal (ongeveer €1,-) Dat is wel heel erg veel.  🙂
Dat kan ondertussen verouderde informatie zijn bekijk dus de website van Elephantics maar wij weten allemaal dat het nooit €1,99 kost..

De verkoop gaat slecht, echt slecht.
Momenteel heb ik 54 producten in mijn ‘kledingkast’ staan. De prijs is variërend van €10,- tot €100,- (En €700 voor een unieke speciale item) in totaal heb ik binnen vijf maanden tijd welgeteld één product verkocht en de views zijn zeker niet misselijk, ze variëren van één tot zelfs 250-300! Maar helaas willen wij de 10% gewoon in onze eigen zak hebben. Dus uitgerekend verkoop ik per 200 op Marktplaats / Facebook / Poppingtags één op Unitedwardrobe.

Retourrecht
Het retourrecht is zeker wel een goede manier om de klant vertrouwen te geven in het product. Ik geloof zeker dat dit helpt in de verkoop van producten. Alleen voor ons is het zeer slecht om de kans te hebben veertien dagen te moeten wachten. Wij willen namelijk een product meteen verkopen en meteen het geld herinvesteren. veertien dagen wachten voor ons als handelaren is zeer verliesgevend.

Waarom verkoop je dan nog op UnitedWardrobe?

Dat is natuurlijk een goede vraag. zeker als je kijkt naar mijn review als zijnde verkoper. Het antwoord is simpel; ik bied het product gewoon duur aan en laat het mooi een tijd staan als het dan verkoopt is het gewoon weer een extra verkoop. Daarnaast kost het niet zoveel tijd, want: (Ja, positief!)

Gebruikersvriendelijkheid van UnitedWardrobe.com
De website zelf is zeer makkelijk te gebruiken. Je voegt een paar foto’s toe. Je voegt de benodigde informatie toe aan het product en de prijs dat je ervoor wilt hebben en hopa, het staat erop!
Dus het gebruiken moedig ik zeer zeker aan want het kost namelijk haast geen tijd om je producten toe te voegen en het kan er eeuwig op blijven staan.

Ik verkoop geen producten als handel, maar ik ben wel op je blog terecht gekomen. Zou ik mijn eigen spullen verkopen op Unitedwardrobe?

Jazeker, natuurlijk is het ook voor jouw veel om 10% te betalen. Maar wanneer je één tot tien producten wilt verkopen zou ik mij er niet teveel zorgen om maken. Die 10% zal niet in de honderden tot duizenden euro’s verlies lopen en daarnaast is het heel makkelijk te gebruiken, dus zeker doen!

Unitedwardrobe Nike Verkoop
Conclusie?
Als handelaar zou ik de website niet snel gebruiken, zeker niet voor de normale prijzen dat je vraagt voor je producten op Marktplaats. De verkoop, tsja die gaat drastisch omlaag met je 10% bovenop de prijs en het retourrecht helpt ons absoluut niet mee. Daarnaast kun je geen extra informatie plaatsen bij je advertentie en kun je ook geen reacties verwijderen van kopers bij je product. Dus wat je kunt doen is het voor lief nemen en gewoon producten (te) duur op de website zetten en als iemand die zijn of haar eigen kleding wilt verkopen voor een normale prijs en niet 10% erboven op? Zeker doen!

Het concept is een zeer goed concept en het heeft zeker potentie tot veel meer, daarom vind ik het ook moeilijk om de uitvoering van dit geniale concept min of meer negatief te plaatsen. Maar de realiteit is nu eenmaal de realiteit en alleen positieve reviews plaatsen van alles is ook niet eerlijk. Persoonlijk vind ik dat Unitedwardrobe een keuze moet maken in wat ze willen. Willen ze €1,49 extra winst maken per verkoop vanuit de koper? Of willen ze 10% winst maken per verkocht product. Daarbij willen ze grote handelaren aantrekken? Dan zou ik het percentage drastisch verlagen. Misschien zelfs naar 3% en als dat niet rendabel is. Vraag dan een bedrag per verkocht product aan de verkoper! Wanneer Unitedwardrobe 2 euro per verkocht product vraagt zou ik zeker meer en sneller producten verkopen. Dat betekend dus dat zij gigantisch veel meer winst zullen maken. Misschien verliezen ze een beetje op de kleine verkopers, maar wanneer de grotere handelaren eenmaal tevreden zijn heb je daar als bedrijf toch heel veel meer aan want de kwantiteit gaat flink omhoog.

Daarnaast kunnen ze altijd nog steeds de transactiekosten laten vergoeden door de koper want veel kopers zullen echt niet opkijken van 0,51 euro, maar van €2,- wel.

Maar 10% vragen van de verzendkosten? Dat is gewoon fout en zou niet eens moeten voorkomen in het verdienmodel. Tevens is dat misschien ook wel de reden wat de doorslag gegeven heeft om de review te plaatsen terwijl ik het concept geniaal vind. Want 10% van verzendkosten vragen, dat is echt gewoon fout en oneerlijk
Om mijn volledige gevoel daarover uit te spreken zonder filter: Ik vind het neigen naar sneaky geld binnen sluizen; oplichterij-idee. Al is oplichterij wel een heel zwaar woord.
Naar mijn mening, genoeg werk aan de winkel en tegen die tijd zullen mijn prijzen hoog blijven en mijn verkopen gigantisch laag.
Zodra Unitedwardrobe het aanpast naar de tevredenheid van grotere handelaren dan laat ik dat meteen weten!

Update:
Vandaag ontving ik op mijn e-mailadres  de vraag of ik mijn advertenties wilde verlengen. Nadat ik ze verlengd had merkte ik dat de views iets meer omhoog gingen. Na wat onderzoek bleek dat de advertenties naar boven gepusht werden bij nieuw geplaatste advertenties en dat vind ik erg positief. Het geeft aan dat United Wardrobe niet persé de advertenties laat doodbloeden wat wel het geval is op Marktplaats.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s