Review: Marktplaats

Je zult nu waarschijnlijk wel denken. Een review over Marktplaats.nl? Iedereen kent Marktplaats! Maar dat betekent niet dat ik het niet interessant vind om Marktplaats te noemen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als verkoper!

Gebruiksvriendelijkheid
Marktplaats is heel makkelijk om te gebruiken, je hebt heel veel vrijheid hoe je je product aanprijst. Je kunt de titel van het product aantrekkelijk maken, je kunt tot wel vierentwintig foto’s toevoegen van je producten! Je kunt bij je beschrijving heel goed inspelen op de klant zijn behoeftes. Is het een zomer artikel? Vertel dat het erg leuk staat onder een zwarte jurk. Is het een winter seizoen artikel? Vertel dat de laarzen lekker warm zijn.  Geef je de klant de mogelijkheid om producten retour te sturen? Of geef je in je beschrijving aan dat de prijs exclusief verzendkosten is?

Een tip: Maak de prijs altijd exclusief verzendkosten, op die manier klikken veel meer mensen op je advertentie. En wanneer ze er al eenmaal zijn, is de 6,95 euro extra vaak geen drempel meer.

Het grootste nadeel van Marktplaats als handelaar.
Vroeger plaatste je een product en dan kwam het op de website te staan. Tegenwoordig heeft Marktplaats een nieuw algoritme. Je plaatst een product op de website en het komt op de eerste pagina te staan. Je plaatst je tweede product en meteen verdwijnt je eerste product dieper in de resultaten. Je plaatst nog één product, nog één , nog één en je producten  verdwijnen in de hoeveelheid advertenties. Dat is natuurlijk heel erg slecht voor de verkoop en heel veel is er niet aan te doen. Wat doe ik dan?
Ik selecteer een aantal producten die ik wil verkopen en per product bepaal ik welke het snelste zal verkopen met het meeste winst. Dus dat product plaats ik als laatste op Marktplaats. In alle andere advertenties zeg ik tegen de koper dat ik nog meer verkoop.

Nu heb ik het grootste deel van mijn assortiment op Marktplaats gezet, van slechtste product tot het beste product. Dan houdt ik altijd nog ongeveer 10 producten reserve. Deze plaats ik elke dag één zodat deze producten zover mogelijk in de resultaten komen en blijven staan.  Ongeacht hoeveel producten ik op die dag plaats, de laatste die ik zal plaatsen is één van die 10 producten.

Vervolgens selecteer ik ook heel veel producten die ik al een tijd niet heb verkocht. Deze plaats ik tegelijk op een foto en bied ik tegelijk aan. Eens in de zoveel tijd doe ik dat om van mijn restanten af te komen. Soms komt er dan een handelaar zoals wij en die koopt alles op.  Wij zorgen natuurlijk dat we nog steeds een percentage winst maken op de verkoop, maar niet de 100-500% waar wij op uit zijn. Misschien 20% tot 50%

Het grootste voordeel van Marktplaats
Je bereikt de juiste doelgroep. Zoekt iemand naar “Nike Classic BW” dan vindt iemand jouw Nike Classic BW’s. Dus mensen die iets specifieks zoeken vinden dat ook vrij makkelijk. Zeker wanneer wij merkkleding verkopen.

Nog even een nadeel
Helaas gebeurt het met enige regelmaat dat oplichters actief zijn op Marktplaats. Naast dat wij meer dan de gemiddelde koper de kans hebben opgelicht te worden. Is de koper ook veel wantrouwiger dan dat ze bijvoorbeeld zijn op Unitedwardrobe, het is aan ons de taak het vertrouwen van de kopers terug te winnen. Dit kunnen we doen met bijvoorbeeld de omschrijving, met de hoeveelheid foto’s, tijdens de verkoop, garantie geven dat het originele merk producten zijn (aangeven hoe ze een melding maken bij stopnamaak.nu als ze het niet vertrouwen) maar ook NA de verkoop zodat ze meer bij jou gaan bestellen maar ook bij andere mensen en meer op Marktplaats. Marktplaats helpt ons, dus wij kunnen op zijn minst Marktplaats helpen, toch?

Bieden en niet reageren
Het gebeurt heel veel dat iemand een bod plaatst en zelfs wanneer je meteen reageert, de bieder nooit meer antwoord geeft. Mijn advies is dan, wacht maximaal 2 dagen en verwijder dan het bod. Mits het bod toch te laag is, laat het dan staan zodat het andere motiveert hoger te bieden.

Het nieuwe berichtensysteem van Marktplaats
Dit is dé uitvinding van de eeuw voor verkopers. Wij downloaden de app en krijgen meteen op de telefoon te zien als iemand een berichtje stuurt. Wij kunnen via de app (of op de PC) meteen reageren. Naast dat het verhaal van “Beste klant, bedankt voor uw bod, etc etc etc” wegvalt is het nu makkelijker om gewoon ‘te chatten’ het gaat sneller en het formele word minder verwacht . Het heeft nog een heel klein beetje finetuning nodig, maar dat komt vanzelf wel.

Het is gratis
Daar houden wij van! Maar je kunt natuurlijk ook betalen, dat doe ik nog niet. Maar ik heb het idee dat het zeker wel voordelen geeft, iets dat ik uiteindelijk wel ga proberen.
Het kost 49,95 euro per maand. Nu heb ik dat bedrag binnen no-time terug, alleen moet ik even uitzoeken of het ook meer dan 50 euro zal gaan opleveren in verkoop. Wanneer dat het geval is, wil ik gerust gaan betalen voor marktplaats. Met liefde zelfs.

Conclusie:
Marktplaats.nl heeft nu eenmaal haar gebreken, zoals het nieuwe algoritme wat het voor ons heel erg moeilijk maakt. Daarnaast heeft Marktplaats geen recensiesectie waar klanten hun mening kunnen achterlaten. Dat vind ik behoorlijk jammer, Marktplaats is en blijft toch wel de place to be in Nederland… Of, Facebook…. Facebook, hey is dat eigenlijk iets? Dat wordt een review schrijven over producten verkopen in Facebook groepen!

Maar puntje bij paaltje, moet je verkopen op Marktplaats? Haha, je hebt bijna geen keus.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s