Eerlijkheid duurt het langst

Als handelaar vind ik het onze verantwoordelijkheid om de klant tevreden te stellen zelfs al kost het soms wat geld of een investering / percentage margeverlies. Daarbij hoort ook pure eerlijkheid.

Ben wel eerlijk
Ikzelf geloof in handel karma dat houdt in wanneer ik duistere zaken doe zoals een product verkeerd omschrijven puur om het te verkopen ik uiteindelijk de klap terug krijg. Ook als ik retour accepteer dan zal ik retour moeten accepteren. Maar, schrijf dan wel duidelijk op dat de koper verantwoordelijk is voor zowel de verzendkosten heen als terug.
Omschrijf het product zo eerlijk mogelijk “Is de hak aan vervanging toe? “schrijf dit dan ook in de beschrijving! Verdoezel het niet. Wij kopen ook wel eens producten in en komen erachter dat het product anders is dan in de beschrijving stond bijvoorbeeld dat de krassen net niet op de foto te zien waren. Hoe voel je je dan? Je voelt je opgelicht en geïrriteerd. Nou, jouw klanten dus ook! dus onthoudt, jij kunt het geld missen want je maakt genoeg winst. De klant die tweedehandse kleding koopt heeft vaak niet zoveel geld te besteden, daarom is het niet fijn wanneer ze zuur gespaarde centen verspild worden omdat een handelaar oneerlijke zaken doet. Nee, dat is gewoon fout zelfs al geloof je niet in handel karma is het nog steeds niet de juiste manier.

Maar wat is dan eerlijk en wat is oneerlijk?
Allereerst denk ik dat iedereen wel kan aanvoelen wat eerlijk of oneerlijk is. Je maakt tenslotte bewust bepaalde foto’s, je omschrijft een product goed doordacht. Daarom zou ik het anders aanpakken, je kunt een product nog steeds aanprijzen en nog steeds je product goed verkopen. Een voorbeeld dat ik wil gebruiken is een advertentie.

Gedragen, maar nog zeer mooie Shabbies laarzen maat 37 met volledig bont
De hakken zijn over een tijd wel toe aan vervanging, ondanks dat zijn de schoenen zelf nog in erg goede conditie! Ook de binnenkant is nog erg goed van bont.

De hak vervangen kost niet héél veel tegen over de waarde van de schoenen. Ze gaan dan dus ook niet weg voor minder dan €59,95 (Ik geef ze liever aan een vriendin, dan dat ik er te weinig voor krijg) De winkelprijs is €240,- 

Omdat het een dure aankoop kan zijn, mag u altijd vragen voor meer foto’s. En accepteer ik retour 4 dagen na ontvangst. Uiteraard betaalt u dan zowel de verzendkosten heen als terug.

De prijs is exclusief verzendkosten

Zoals je ziet in de beschrijving van het product staat er duidelijk dat de hakken over een tijd toe zijn aan vervanging. Hierbij laat ik ook een close-up foto zien van de hak zelf. Persoonlijk zou ik de hak meteen vervangen bij binnenkomst alleen is dat wat de klant zelf mag invullen, dit ga ik ook niet melden in mijn advertentie. Dat hoeft ook niet, want ik heb een duidelijk en goed belichte foto’s van de hak. De klant kan zelf aan de hand van de foto beoordelen wat zij zelf vinden.
Daarnaast staat er de winkelprijs van de schoenen nieuw. Deze prijs heb ik opzocht en is de daadwerkelijke nieuwprijs van €139,99. Uiteraard rond ik dit af tot €140,- mijn verkoopprijs maak ik €59,95.  Oneerlijk is dat niet want het is de verkoopprijs  +0,01 cent.
Maar puntje bij paaltje interesseert het niemand niet wat de nieuwprijs in de winkel is net zoals niemand het interesseert hoeveel de winkel eraan betaalt bij inkoop. Het gaat erom wat de klant zelf moet betalen maar dat betekend niet dat €240 euro tegenover €59,95 met een aantal mankementen niet goed klinkt.

Je licht op die manier niemand op, je kleedt je advertentie mooi aan. Je geeft de klant een eerlijke kans om het product te beoordelen en het retour te sturen. En je geeft goede informatie en houdt geen informatie achterwegen.
Je zult merken dat je nooit een retour zult ontvangen en dat je verkoopcijfers omhoog gaan. Want je bent eerlijk dat is duidelijk je wint het vertrouwen van de klant en je krijgt een beetje bekendheid.

Is het kopen en verkopen dan wel eerlijk?

 

Dat vond ik bij het begin een erg moeilijke vraag. Want er speelde veel meer in mee, ik koop producten goedkoop op en verkoop ze duurder. Iemand die niet veel geld heeft, had ook het product voor mijn inkoop prijs kunnen kopen. Die moet nu veel meer betalen, dat klopt. En dat is altijd nog wel waar ik soms wat moeite mee heb. Maar de andere kant is wel dat dit overal gebeurd. De winkel betaald echt geen €100 euro voor schoenen waar ze €120 voor vragen en dat is een beetje het verhaal van merkkleding. Ze productiekosten en inkoopkosten zijn ontiegelijk laag en de verkoopprijs gigantisch hoog.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat iemand altijd het product krijgt dat ze kopen. Wanneer je zelf opgelicht wordt dan weet jij uiteindelijk als handelaar wel hoe je het oplost. En als dat niet lukt, jammer dan. Een koper met weinig geld kan dat geld niet missen.
Daarnaast plaatsen wij producten zo duidelijk en eerlijk mogelijk, een klant kan dus precies zien wat ze kopen en kunnen een weloverwogen beslissing maken of het hun geld waard is. Met slechte foto’s en slechte omschrijving van een product, kan een klant dat niet. En op die manier worden ze niet altijd opgelicht, maar zijn ze wel teleurgesteld.
En daarom bied ik ook retourrecht.

Daarnaast helpen wij ook ons eigen land mee, want elke verkoop van particulier naar particulier zorgt ervoor dat er minder gekocht wordt in de winkels. En minder in de winkels betekend véél minder belastinggeld. Wij betalen belastinggeld en zorgen er dus voor dat ook de staat aan ons geld verdiend. Wij helpen dus ook ons eigen land mee om geld te verdienen. Nu zijn wij hele kleine spelers in het grotere geheel, maar het is altijd meer dan niets.

Ook kopen wij vaak producten op die wij diep in de Marktplaats resultaten vinden. Die hoogstwaarschijnlijk niet meer verkocht worden, door slechte omschrijving, slechte foto’s of gewoon slecht geluk met verkoop. Deze schoenen geven wij tevens een nieuw leven wat beter is voor de natuur. En anders zouden ze toch weggegooid worden.
Zelf vraag ik regelmatig aan kenissen / vrienden / familie / collega’s/ buren en via advertenties om schoenen die men niet meer draagt. Die zouden hoe dan ook ooit in de kliko belanden maar nu krijgen ze een nieuw leven via mij.

Dus is het een eerlijke business?
Het is zo eerlijk als je het zelf maakt maar ik adviseer zoveel mogelijk openheid en eerlijkheid over alles wat je verkoopt. En leef ook mee met de mens, geeft iemand aan dat ze de schoenen graag willen maar echt niet genoeg geld hebben? Zet dan even de geldwolf uit, leg de handelsgeest het zwijgen op. En geef de klant een leuke korting. Maak geen verlies! maar ga ook niet altijd voor de volle 500% marge. Want het meeste voldoening is niet “cash in het handje” maar wetende dat je iemand anders iets leuks hebt gegeven, iets waar ze misschien al maanden voor spaarde, voor een voordelige prijs, met korting en vertrouwen en retourrecht en alles bij elkaar. Die persoon heb jij blij gemaakt omdat de geldwolf en de handelsgeest vervangen werden door goedheid.

“Happiness doesn’t result from what we get, but from what we give.” ― Ben Carson

En dat vrijgevigheid is wat je uiteindelijk het meeste geluk zal brengen, zo geef ik gemiddeld 10% van mijn winst per maand uit aan mensen om mij heen. Zowel onbekend als bekend, door bijvoorbeeld €50,- aan boodschappen te betalen voor iemand die je niet kent. Door een goede vriend, die financieel moeilijk zit mee uit eten te nemen. Door soms toch maar een paar schoenen weg te geven aan iemand die het moeilijk heeft.

Zoals ik eerder in andere posts heb vermeld, geld is niet de reden waarom ik het doe. Misschien is het wel de mogelijkheid om andere te helpen dat mij motiveert.

“The wealthier I get, the more money I will have to not have, because my goal in getting is giving, and nothing is better than charity.”
Jarod Kintz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s