Welke (prive)gegevens moet ik op internet plaatsen?

Alles wat je op het internet plaatst blijft vaak ook op het internet staan. Het is daarom altijd oppassen met wat je deelt. Je hoeft je geen zorgen te maken voor instanties. Wij doen immers aan eerlijke handel. Maar niet iedereen zal dit zo ervaren, verschillende mensen hebben verschillende meningen. Zo kunnen mensen die geen dure schoenen kunnen kopen, al snel vinden dat je hun mogelijkheid om schoenen te kopen weghaald. Dat is natuurlijk niet zo, want de internet telt miljoenen advertenties aan schoenen. Maar wat de realiteit is tegenover gevoel maakt niets uit wanneer het aankomt op mogelijke agressie. Dan nog niet gesproken over mogelijke oplichters of mensen die fraude willen plegen met jouw informatie.

 1. Je telefoonnummer

  Misschien denk je dat je telefoonnummer niet interessant is voor criminele organisaties. Helaas is dit wel het geval, naast dat je prive gegevens gekoppeld zijn aan je telefoonnummer met een abonnement kan het ook gebruikt worden voor bedrijven om je te bellen. Ze kunnen je dan constant lastig vallen met telefoontjes, je nummer is nu immers algemeen bekend. Je kunt dit wel tegengaan door je nummer te registreren bij www.bel-me-niet.nl
  Je kunt wanneer je een reserve telefoon hebt, altijd gebruik maken van een prepaid nummer. Op die manier hou je zakelijk en privé gescheiden. En kun je altijd kiezen wanneer je bereikbaar bent, het slimste is om dat te doen met een internet telefoon. Zo kun je overal op wifi inloggen en snel even je Whatssapp of Telegram bekijken. Daarnaast kun je WhatsApp en Telegram ook op je computer installeren.
  Tevens is een telefoonnummer geven en een telefonischgesprek aangaan voor een klant ook vertrouwelijker.

 2. Je E-mail address

  Tegenwoordig hoef je bijna nergens meer je e-mail address te geven of wordt deze beschermd door bijvoorbeeld de berichtenwisseling op Marktplaats. Maar soms is het wel handig om je e-mail address te gebruiken. Zeker in Facebook groepen, want je kunt immers niet alle platformen makkelijk in de gaten houden. Zeker niet als je heel veel meer schoenen verkoopt.
  Gebruik dan een speciale e-mail address en niet die van jezelf, hiermee voorkom je onnodige spam en kun je altijd zelf bepalen wanneer je zaken wilt doen en wanneer je prive tijd wilt hebben.
  Zeker wanneer je net als ik heel veel andere zakelijke mails binnen krijgt, dan is het erg handig om Marktplaats / Unitedwardrobe / En andere sites de mails te laten binnen komen op je andere address.

 3. Je Facebook profiel

  Nu gaan we een beetje paranoide klinken, maar erg vind ik dat niet. Facebook weergeeft vaak heel veel van je informatie, mocht het zo zijn dat je dan problemen hebt met een product dat niet geleverd is (Als fout van een ander) dan heb je minder kans dat je gezeik krijgt op een plek waar je dat niet zou willen. Je kunt dan formeel via de website zelf communiceren of met je andere e-mail address. Dus probeer ook die informatie geheim te houden

 4. Je echte voor- en achternaam.

  Nogmaals wij doen niets verkeerd, maar privacy is altijd fijn. Daarom adviseer ik je ook om nooit je eigen voor en achternaam te gebruiken. Simpelweg om ongewenste problemen te voorkomen. Je kunt makkelijk een synoniem gebruiken als Marktplaats profiel naam.

 5. Zakelijke bankrekening

  Bij het begin zul je vast en zeker gebruik maken van je eigen bankrekening, dat niet natuurlijk niet erg. Maar uiteindelijk zal het veel fijner zijn om inkopen en verkopen te kunnen doen met een andere bankrekeningnummer. Op die manier komt niet jan en alleman je privé rekeningnummer te weten, maar kun je ook heel makkelijk gescheiden houden wat prive aankopen/verkopen zijn en zakelijke. Verkoop je bijvoorbeeld je eigen oude laptop? Dan word dat niet verward als handel en voorkom je dat je belasting moet betalen over de raarste dingen.

 6. Je huis address.

  Natuurlijk gebruik je bij het begin voornamelijk je huis address. Uiteindelijk is het fijner om een ophaal locatie te hebben voor je spullen, zeker als je zelf 40 uur per week niet thuis bent. Daarmee voorkom je veel gedoe, daarnaast weet ook niet ineens half Nederland waar je woont wanneer je iets inkoop.

 

Het is echt geen ramp als je de tips niet volgt. Nogmaals, handelen mag. Maar zelf vind ik het altijd fijner om bewust bezig te zijn met de informatie dat ik deel. Je weet maar nooit wie je tegenkomt en wie verkeerde bedoelingen heeft. Voorkomen is beter dan genezen! Ben je het hier mee eens of juist oneens? Laat het weten in een reactie!

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s