Reden voor tweedehandse spullen verkopen.

Wat is mijn reden om tweedehandse kleding te verkopen? Is een goede vraag om jezelf eens te stellen. Het antwoord kan je verder helpen op je weg naar success, je hebt namelijk een reden en een doel om naar te werken. Welke reden je hebt maakt niet uit voor de buitenwereld, misschien wil jij tweedehandse kleding verkopen omdat je een extra zakcentje voor jezelf wilt? Misschien koop en verkoop je kleding omdat je soms zelf wat wilt snoepen van goedkope merkkleding.  Hieronder benoem ik een aantal redenen en de voor en nadelen ervan. Ook zal ik mijn reden op het laatst benoemen.

Extra geld verdienen met tweedehandse kleding.
Bij deze reden ga ik er even vanuit dat je niet in de WW-Uitkering of bijstand zit, gezien je dan geen tweedehandse handel (of welke handel dan ook) mag hebben. Mits je het aangeeft, helaas is de realiteit dat dit vaak niet gebeurd.

Voordeel.
– Je hebt meer mogelijkheden om te sparen met je loon.
– Je kunt sneller spullen kopen die jezelf wilt hebben

Nadeel:
– De kans is groter dat je stopt wanneer het moeilijk wordt. Je hebt tenslotte al een inkomen en extra geld is soms de moeite niet waard.
– De kans is groot dat je het geld al uitgeeft voordat je het opnieuw kunt investeren.

Snoepen van goedkoop merkkleding:
Het is natuurlijk superhandig om te weten hoe je aan goedkope merkkleding kunt komen voor jezelf. Zelf zou ik nooit tweedehandse kleding dragen dat al gedragen is, maar als je veel onderhandeld weet je ook hoe je nieuwe producten voor een goede prijs kunt krijgen.

Voordeel:
– Je hebt je connecties en weet hoe je goedkoop voor jezelf spullen kunt kopen
– Je kunt de kleding altijd doorverkopen als het toch niets bleek te zijn.

Nadeel:
– De kans is aanwezig dat je al snel kleding voor jezelf gaat houden. Misschien kocht je iets puur voor de verkoop maar vind je het stiekem zelf ook wel leuk om te hebben. Daarom ben ik blij dat ik grotendeel in vrouwen schoenen handel. Dat vind ik zelf niet interessant om te dragen en voorkom ik dat ik het merendeel van de schoenen zelf hou.
– Je onderdrukt je eigen winst.

Je doet het voor de lol
Dat is een van mijn grootste redenen, het mooie daaraan is dat je gewoon plezier beleefd in wat je doet. Dus het zal je niet snel gaan vervelen.

Voordeel:
– Je bent makkelijk te motiveren en je kunt makkelijk doorzetten wanneer het moeilijk wordt. Het is en blijft tenslotte voor de lol.
– Je bent sneller in communicatie naar je klant toe. Want verkopen is leuk, dus zo veel mogelijk verkopen is nog leuker. En zo snel mogelijk verkopen is sublime!

Nadeel:
– Wanneer je even geen zin meer hebt, is het juist moeilijk om motivatie te vinden. Tegenstrijdig tot het voordeel. Alleen nu is de reden ‘Ach het is voor de lol’ veel makkelijker. Het vervolgens weer oppakken kan een sleur worden.
– Je let minder op je geld, je hebt het toch niet nodig dus grotere aankopen zijn makkelijker gemaakt.
– Je hebt de kans dat je teveel gaat investeren. Iets met plezier doen heeft zijn pieken en dalen en juist de pieken zijn gevaarlijk. Dan heb je de kans dat je er te ver in gaat.

Je spaart voor iets
Dat is altijd een leuke reden, je kunt door hard werken misschien wel je droom auto kopen? Misschien zelfs een huis met een lage hypotheek of zelfs zonder hypotheek. Misschien kun je uiteindelijk die jacht kopen? Goed, voordat we gaan dromen over de miljoenen, even de voor en nadelen.

Voordeel
– Je bent erg gemotiveerd. Je wilt tenslotte die mooie auto, dus alles wat je doet is met een reden. Hoe meer je verkoopt hoe sneller je die mooie auto hebt.
– Je doet het niet voor niets, je bent dus erg doelgericht.
– Je weet het bedrag dat je wilt hebben.
– Je zal niet snel een overinvestering maken, want dat zou tenslotte je droom kunnen verpesten.

Nadeel:
– Je hebt heel veel kennis opgedaan in de afgelopen maanden/jaren. Maar uiteindelijk behaal je je doel en nu stop je dus sneller met de verkoop. Je had 1 doel en nu geen doel meer, dat is jammer.
– Je doel blijkt uiteindelijk niet realistisch te zijn en nu is de motivatie een heel stuk weg.
– Zodra je je doel bereikt hebt ben je sneller geneigd om het resterende aan spullen weg te gooien
– Je focust alleen op het eindresultaat, hierdoor kun je sneller stappen overslaan.
Je doet hem om schatrijk te worden
Schatrijk wilt iedereen wel worden. Het is daarom vaak eerder een droom dan een streven, kijk naar de staatsloterij bijvoorbeeld, men doet mee vanwege de droom om schatrijk te worden. De voordelen hiervan kan ik niet bedenken en eigenlijk alleen maar nadelen.

Nadelen.
– Mensen die rijk willen worden, hebben vaak geen interesse in moeite doen om dat te bereiken. Simpelweg omdat de droom te groot is en het jaren lang zwoegen kan betekenen.

Je doet het om je maandelijkse lasten te kunnen betalen
Inprincipe is tweedehandse handel een goede manier om je maandelijkse lasten betalen, tegenwoordig is het dan ook moeilijk om te overleven met een baan van minder dan 32 uur. Of wanneer je een gezin hebt en je inkomen net te laag is.

Voordelen:
– Je krijgt de mogelijkheid om jezelf uit de schulden te houden en een redelijk tot goed leven te leiden.
– Je hebt een hele grote motivatie om spullen te verkopen
– Je moet wel goed overwegen of je een product wilt kopen en je zal dan sneller geneigd zijn tot grotere research.
– Je hoeft niet een tweede baan erbij te hebben maar je kunt het combineren.

Nadeel:
– In slechtere handelstijden wordt het plotseling weer erg moeilijk om de maandelijkse lasten alsnog te betalen.
– Je hebt waarschijnlijk bij voorbaat al geen geld om te gaan investeren. Het is dus een groot risico dat je neemt. Daarom raad ik het ook af om zonder geld, geld te investeren.
– Wanneer je geld verdiend stop je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk in je lasten. Hierdoor zul je nooit veel geld hebben om te blijven investeren. Handelen wordt daarom erg moeizaam.

Je doet het om andere mensen te kunnen helpen
Zoals beloofd zou ik mijn grootste reden op schrijven, het zijn er eigenlijk twee. Een daarvan is om andere mensen te kunnen helpen. Graag zorg ik dat iemand goedkoop en vertrouwt schoenen kan kopen. Daarnaast investeer ik redelijk wat geld in de mensen om mij heen maar ook onbekende mensen. Nu ik geld heb, kan ik mensen veel makkelijker helpen om uit hun finacieële problemen te komen. Daarom ook deze blog (hierover meer lezen) De andere reden is omdat ik geld wil sparen om zo min mogelijk te lenen voor het kopen van een eigen supermarkt.

Voordeel:
– Je kunt andere mensen blij maken en op die manier zelf genieten van het process.
– Je weet goed waarvoor je het doet
– Het kan je motiveren om sneller geld te verdienen.

Nadeel:
– Je hebt minder geld om te investeren in tweedehandse kleding.
– Je bent sneller geneigd om mensen hoge kortingen te geven.
– Je houdt minder over voor jezelf.

 

 

Hopelijk heb je wat aan de redenen en voor- nadelen. Heb jezelf een andere reden? Laat het gerust weten in de comment-sectie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s