Review poppintags

In deze review/recensie ga ik mijn ervaringen delen over poppintags.nl uiteraard uitgaande van de kant van de verkopers.

Wat is poppintags?
Poppintags is een website waar je veilig tweedehandse kleding kunt kopen en verkopen in tegenstelling tot unitedwardrobe.com is het sinds 2015 geheel gratis te gebruiken! Je betaald dus geen commissies over het product dat je verkoopt.

Facebook en poppintags
Helaas is het niet mogelijk om een account te registreren zonder Facebook. Dit vind ik persoonlijk een groot nadeel! Vooral omdat je je profiel foto op Poppintags niet kunt veranderen. Liever heb ik niet dat iedereen mijn profiel foto ziet op een externe website. Daar heb ik verschillende redenen voor; voornamelijk omdat ik als man vaak scheef aangekeken wordt bij het verkopen van tweedehandse dames schoenen. Veel mensen begrijpen niet de handel erachter en gaan er al snel vanuit dat het oplichterij is of gestolen goederen zijn. Daarnaast houd ik er niet van dat het altijd herkenbaar is dat ik de schoenen verkoop. Op Facebook ziet men het sowieso wel, maar op websites zoals poppintags heb ik dat liever niet.
Hoe lopen de verkopen?
Ondanks dat ik het niet eens ben over het inloggen met Facebook heb ik toch een account aangemaakt. Momenteel staan er ongeveer 50 schoenen te koop maar al maanden heb ik geen enkele schoen verkocht. Ook de aantal kijkers zijn laag vergeleken met Marktplaats en Unitedwardobe. Raar, want ik zou denken dat een website zoals poppintags, zonder de commissies toch een ware concurrent zou moeten zijn van Unitedwardrobe!

Gebruikersvriendelijkheid
Hier mag Poppintags.nl nog wel het een en ander aan bijschaven. Wanneer je een foto wilt toevoegen kun je niet alle foto’s tegelijk selecteren. Dat betekent dat je alle 4 de foto’s (maximaal aantal foto’s) apart moet toevoegen en wanneer je veel moet toevoegen is dat onnodig werk. Verder kun je wel een omschrijving plaatsen!

De categorie selecteren is ook een erg makkelijk systeem en kost weinig moeite en spreekt voor zich.
Verder kun je je product ook op inactief plaatsen! Dat is heel erg handig wanneer je een product verkoopt op marktplaats maar de koop nog niet volledig rond is.

De verkooppagina:Poppintags shabbies verkoop.png
Dat ziet er dus erg strak uit. Je kunt je product plaatsen exclusief verzendkosten en alles staat duidelijk aangegeven.

 

Was dat de review?
Eerlijk gezegd was het dat wel omdat ik nog niets verkocht heb op de website kan ik niet beoordelen hoe het verder werkt. De aantal views valt dus erg tegen en de manier van foto’s toevoegen mag wat mij betreft veranderen. Ondanks dat ziet de verkooppagina er zeer strak uit. Verder zouden ze het mogelijk moeten maken dat je gewoon een account kunt aanmaken zonder Facebook. Ze zeggen dat dit is omdat je dan kunt zien van wie je het koopt maar naar mijn mening is dat een schijnveiligheid. Iedereen kan een account aanmaken op Facebook en deze gebruiken alleen voor poppintags.

Al bij al moet ik toegeven dat ik aan het overwegen ben mijn account te verwijderen. Niet omdat Poppintags een slechte website is. Maar omdat de aantal verkopen/views tegenover de moeite eigenlijk niet echt waard is.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s