Gebruik maken van Stopnamaak.nu

Als je mijn blog al een tijdje volgt zul je merken dat ik een hekel heb aan namaakgoederen en terecht vind ik zelf. Momenteel is de pagina over namaakgoederen ook de meest bezochte pagina van deze blog waaruit ik kan concluderen dat andere mensen veel vragen hebben betreft de in- en verkoop van replica.

Daarnaast heb ik een aantal vragen gekregen over hoe je moet omgaan met namaakgoederen. daarom heb ik ook daar een post overgemaakt. “Wat moet je doen als je per ongeluk namaakgoederen koopt?” In deze post vermeld ik ook stopnamaak.nu hier wil ik verder op ingaan

Wat is stopnamaak.nu?
Stopnamaak is een organisatie die zich bezig houd met het opsporen van namaakgoederen. Dit doen zij met hulp van anonieme tips van consumenten en ze houden zich niet alleen bezig met namaakkleding! Welke connecties de website precies heeft is voor mij nog onduidelijk. Wat ik wel kan zeggen is dat ze daadwerkelijk wat met jouw tips doen! Regelmatig stuur ik Marktplaats advertenties door waar namaak wordt verkocht maar ook geef ik webshops door die namaakgoederen verkopen. Het is dus erg handig want je geeft alle werkzaamheden uit handen.

Waarom gebruik maken van stopnamaak.nu?
Wij als handelaren hebben net zoals bedrijven last van het verkopen van namaakgoederen. Het is een oneerlijke concurrentie want zij kunnen namelijk de goederen goedkoop aanbieden en onwetende klanten kiezen dan uiteraard voor het goedkoopste alternatief. Terwijl wij echte kwaliteit verkopen voor een lage prijs. Maar is het mogelijk voor ons om schoenen van Nike te verkopen onder de 40 euro? Haast niet, voor namaakhandelaren is dat wel mogelijk.

Daarnaast kunnen ook principes meespelen. Ikzelf vind het belangrijk dat georganiseerde misdaad zoveel mogelijk belemmert wordt en dat kan met hulp van stopnamaak.nu.

Doen ze er echt iets mee?
Ze zullen vast niet met elke melding iets kunnen maar het lijkt erop dat het merendeel van de tips zeker wel resultaat hebben. Denk hierbij aan het verwijderen van een Marktplaats advertentie, het waarschuwen van verkopers en het inlichten van de politie en merkhouders. Nogmaals, hoe het precies in zijn werking gaat weet ik niet en ze zullen dat ook echt niet prijsgeven om misbruik te voorkomen.

Kan ik in de problemen komen?
Omdat er vaak georganiseerde misdaad achter de verkoop zit zul je je afvragen of je gevaar loopt bij het melden van namaakverkopers. De kans dat je in de problemen komt acht ik zeer klein maar het is altijd nog aanwezig. Daarom kun je bij stopnamaak.nu anoniem je tip geven, na meerdere keren pijlen of dit daadwerkelijk gebeurt is het antwoord; ja, je bent en blijft anoniem! Een erg fijn initiatief dus dat ik iedereen aanmoedig te gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s