Webshops met replica/namaak spullen; hoe herken je ze?

Net als particulieren zijn wij handelaren altijd opzoek naar de laagste prijs, zelfs wanneer het een webshop betreft; neem als voorbeeld onpaarschoenen.nl . Ondanks dat wij veel zorg besteden aan het inkopen kan het wel eens gebeuren dat wij per ongeluk toch bij een verkeerde webshop bestellen. Dus hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij de webshops herkennen? Hier zijn een aantal trucs voor.

Spelfout- en grammatica fouten;
Veel webshops van replica en namaakgoederen hebben het probleem dat de vertaling niet helemaal vlekkeloos loopt, hierdoor kun je al snel een aantal cruciale grammatica fouten vinden dat zelfs een dyslect als ik niet zouden maken.

De prijs is te laag voor nieuw:
Hoewel er webshops zijn die legitiem voor een lage prijs merken aanbieden is het merendeel vaak namaak.Vaak kun je dit herkennen aan welke producten de webshops verkopen, als de webshop alleen maar schoenen van Nike aanbiedt met een groot assortiment kun je er vanuit gaan dat het nep is. Wanneer de webshop veel verschillende merken aanbied dan is de kans wat lager, maar! Dan kan het nog steeds replica zijn! Alleen dan een grotere organisatie.

De levertijd kan soms weken zijn.
Zelfs wanneer je kleding koopt in het buitenland komt het nog vrij snel aan (binnen 1 week) maar wanneer wij producten bestellen uit China kan dit nog wel een hele tijd duren. Vaak hanteren replica webshops een levertijd van twee weken tot één a twee maanden. Een webshop uit Nederland zal er niet langer dan twee a drie dagen over doen.

Contactinformatie is moeilijk te vinden of er staat alleen een invul formulier.
Dit doen ze zodat er geen telefoonnummers of e-mail adressen uitgegeven worden. Daarnaast hebben sommige replica websites helemaal geen contactformulier, dat komt omdat ze meestal de taal niet spreken of omdat het al snel argwaan wekt wanneer Google vertaler in het spel komt.

Zoek het IP-adres op van een namaak merken website en backtrace het via Google
Hé, wat zeg je nu? Nou… Kijk, elke website heeft een IP-adres net zoals jij een huisadres hebt. Met het IP-Adres kunnen wij zien of de website gehost word in Nederland of in een ander land. Dit doen wij door naar start te gaan – Uitvoeren en dan CMD in te typen.
Vervolgens krijg je een zwart schermpje, in dat scherm typ je in ping en dan de website die je wilt nakijken. Wij nemen als voorbeeld even http://www.nikes-schoenen.nl hier krijgen wij het IP-adres 199.101.147.21 van en dit vullen wij vervolgens in bij google.
Het eerste resultaat is: http://alle-domeinnamen.xyz/199/101/147/199.101.147.21.html je kunt op deze pagina zien waar de website vandaan komt. In dit geval is dat United States, gelijk vragen wij ons af. Waarom zou een Nederlandse webshop een server hebben in Amerika? Precies, dus het is een website dat replica verkoopt! Ook kunnen wij zien dat het veel meer verschillen URL’s heeft. Conclusie? Nooit kopen.

Werken deze tips altijd?
Nee, het is namelijk zo dat de namaak industrie ook telkens leert van de fouten die ze maken. Mijn vermoeden is dat nikes-schoenen voorheen in een ander land is geregistreerd en vervolgens verhuist is naar Amerika om minder argwaan te wekken. Maar met deze tips kom je al een heel eind!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s