Tweedehandse spullen verkopen tips

Graag wil ik wat tips delen voor de product presentatie en omschrijving van tweedehandse kleding.

Schoonmaken van spullen
Vaak helpt het om tweedehandse schoenen eerst schoon te maken voordat je ze op de foto zet, ze zien er dan tenslotte veel nieuwer uit! Doe de schoenen alleen nooit in de wasmachine dit reduceert de kwaliteit!

Soms is het ook slim om producten niet schoon te maken, dat ligt er net aan hoe je het product wilt presenteren. Soms heb ik een product dusdanig goedkoop ingekocht en is het schoonmaken mij niet waard. Dan bied ik de schoenen aan en vertel ik erbij dat de prijs laag is omdat de klant zelf de schoenen moet schoonmaken bij ontvangst.

Pakkende titel
Vooral op Marktplaats is het belangrijk dat je een pakkende titel hebt voor je product. Niemand klikt op “Schoenen te koop” er staan tenslotte al tienduizenden schoenen op Marktplaats. Omschrijf daarom het product zo krachtig mogelijk, bijvoorbeeld “Nike Air Max 90, maat 40” Mensen zoeken hier ook naar en dus vinden ze je veel sneller!

Goede omschrijving
Hoewel er regelmatig schoenen voorbij komen met korte omschrijvingen is het wel aangeraden een goede en uitgebreide omschrijving te hebben. Dit heeft twee redenen, de koper heeft veel informatie en Marktplaats heeft veel informatie om in de resultaten te plaatsen. Een goede omschrijving bestaat uit wat er mis is aan het product, een leuk verhaaltje over de schoenen zelf. De maat nog een keer extra in de omschrijving en eventueel aangeven of de prijs inclusief of exclusief verzendkosten is.
Daarnaast kun je ook nog een keer de naam van het product in de omschrijving plaatsen dit zorgt er namelijk voor dat Marktplaats de advertentie nog makkelijker te vinden maakt.

Duidelijk en goed belichte foto’s
Online kopen is voor veel mensen nog een drempel. Het helpt behoorlijk mee voor de koper wanneer jij het product zo goed mogelijk fotografeert. Zelf zorg ik altijd dat de zool, binnenkant en beiden buitenkanten goed zichtbaar zijn. Zodra alle foto’s goed belicht en duidelijk zijn kies ik de beste foto voor eerste foto, deze word namelijk als eerste weergeven bij je advertentie en in de zoeklijst.

Bewaar je beste schoenen met het meeste marge voor feestdagen.
Als het aankomt op feestdagen worden Nederlanders plotseling een heel stuk minder gierig. Aankopen doen voor de feestdagen gebeurt vaak zonder goed te kijken wat het budget nu eigenlijk is. Dit geldt ook voor tweedehandse schoenen, juist voor tweedehandse schoenen want mensen hebben veel geld uitgegeven aan cadeautjes en eten. Je zult zien dat je voor de feestdagen dus veel meer en sneller verkoopt.

Bewaar je beste schoenen met meeste marge voor vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 23.00
Mensen zijn eindelijk klaar met werken en het weekend begint, vaak springen mensen achter de computer en beginnen ze te shoppen. Hier kunnen wij gebruik van maken door goede producten rond deze tijd te plaatsen zo krijgen wij veel meer views en een veel grotere kans op verkoop. Mijn meeste verkoop vind daarom ook in het weekend plaats.Je kunt hier ook gebruik van maken op andere dagen dan vrijdag en zaterdag.

Laatste vrijdag van de maand, mensen zijn weer rijk!
Voor de meeste mensen geldt het zo dat ze hun loon ontvangen voor de laatste vrijdag van de maand. Hier moeten wij dus gebruik van maken en ook hier geldt dus het beste bewaren voor die vrijdag. Het liefst tussen 16.00 en 23.00, tijdens feestdagen 🙂

Maak je producten niet te goedkoop
Het is raar maar waar. Mensen vertrouwen het niet wanneer de prijs veelte laag is, daarom is het aangeraden om goed te zoeken naar de middel weg van duur en goedkoop.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s