Verkoopcijfers tweedehandse spullen vallen tegen.

Iedere handelaar krijgt er mee te maken. De verkoop gaat erg moeizaam, je krijgt bijna geen geinteresseerden meer in je producten en je raakt gedemotiveerd. Logisch, want je besteedt er wel tijd aan! Momenteel zit ik in zo’n periode. Een week geleden heb ik 9 paar nieuwe schoenen ingekocht, min of meer omdat de verkoop stagneerde (Van 1 paar per dag naar 1-2 per week) balen dus. Maar nadat ik kwalitatief goede schoenen had gekocht, ging de verkoop alsnog niet terug naar mijn normale verkoopcijfers. Erg frustrerend, maar het belangrijkste is “Waar kom het door? ” duidelijk niet door producten zelf en is een andere reden…

Daarom besloot ik te kijken naar de omschrijving en foto’s van de producten en zoals ik verwachtte heb ik niets anders gedaan, maar wat is het dan wel? Nou een mogelijkheid kan zijn dat er in deze periode veel feestdagen zijn. Denk aan pasen waar veel mensen geld aan uitbesteden, maar denk ook eens aan aankomende koningsdag? Bij feestdagen klopt het dat mensen sneller nieuwe kleding komen met name schoenen, maar bij een feest zoals koningsdag valt dat reuze mee. Mensen gaan nu geld apart houden om juist uitbundig te kunnen feesten!  Ligt het dan geheel daar aan?

Nee, ook de competitie wordt groter. Juist omdat mensen geld nodig hebben gaan ze zelf ook sneller spullen verkopen. De prijs daalt daardoor lichtelijk en het aanbod word daardoor vele male groter! Mijn advertenties op Marktplaats en Unitedwardrobe.com komen sneller onderaan de pagina te staan.

Daarnaast hebben wij ook nog eens te maken met de aankomende mei vakantie, veel mensen gaan weg en zijn al bezig met voorbereidingen. Ze zullen niet snel denken aan het kopen van kleding of andere tweedehandse spullen die niets met op vakantie te maken hebben.

Dus wat kan ik nu eigenlijk gaan doen?
Stil zitten is niet iets dat in mijn woordenboek voorkomt, daarom ga ik juist in deze periode opzoek naar mooie koopjes. Voornamelijk zoek ik naar mensen die geen geduld hebben met het verkopen van spullen en snel geld nodig hebben! Dus inkopen, inkopen en inkopen wordt mijn doel van eind april t/m midden mei. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik al aardig tegen mijn inkoop grens aan zit. Dus het wordt wel even voorzichtig inkopen doen en minder risico’s nemen. Ik wil tenslotte niet zonder investerings geld zitten en juist dan een super koopje tegenkomen. (Het zal maar net gebeuren 😉 )

Geld toeleggen doe ik niet, het moet dus binnen de principes vallen van maximale uitgaven, een les voor de volgende keer dus! Meer geld apart houden voor inkoop bij speciale weken/maanden zoals dit. Want stil zitten? Dat is geen optie!

En natuurlijk moet ik door blijven gaan met het verkopen van tweedehandse schoenen, zelfs al vallen de verkoopcijfers tegen. De reden hiervoor is vrij simpel, ik kan wel stoppen met verkopen maar dan wordt mijn routine verstoord en dan is het alleen maar moeilijker om de verkoop weer op te pakken.

Ken jij deze periodes ook? Deel hieronder dan wat jij er tegen doet of hoe je je voelt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s