Spullen reserveren voor mensen.

Met enige regelmaat kom ik de vraag tegen “Kun je het reserveren?”. In eerste instantie besloot ik altijd het product te reserveren naar mijn idee had ik namelijk al een bijna verkoop van een product. Helaas was de realiteit vaak dat mensen vervolgens nooit meer contact opnemen en dat is dus erg vervelend.

Moet je dan een product reserveren?

Het liefst schreeuw ik van de daken “Neeeeee!” maar soms is het een strategische zet om je producten op gereserveerd te zetten. Denk hierbij aan spullen waarvan je weet dat de persoon te hoog geboden heeft. Hij of zij kan dan wachten of iemand anders nog een bod plaatst, aan de hand van geen bod kan de koper beslissen het product niet meer te kopen. Wanneer niemand meer kan bieden krijgt de koper ook geen informatie over of het product nu wel of niet het geld waard is dat ze bieden.

Ben wel voorzichtig

Vaak kies ik ervoor om iemand een aanbetaling te laten doen, vooral als een product duurder is dan €50,- verkoop. Een koper kan dan een bedrag overmaken van €5,- en is dus min of meer verplicht om het product alsnog te kopen. Nu komt het ook voor dat ik een afspraak maak dat als een product alsnog niet gekocht wordt, ze het geld terug krijgen. (Dat is wat ik meestal doe) maar het zorgt er wel voor dat de verkoper zelf zo snel mogelijk contact met je opneemt of ze het product wel of niet willen hebben. Je kan het product nu veel sneller van gereserveerd afhalen.

Dus, wel of niet doen?

Dat is dus erg product afhankelijk, hoe dan ook is het een proces van leren en ontdekken. Laten we wel eerlijk blijven, zo’n grote ramp is het niet als je de spullen één week later verkoopt. Fijn is het in iedergeval niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s