Tweedehandse schoenen voorraad leegverkoop

Wanneer je handelt in tweedehandse goederen gebeurt het met enige regelmaat dat je het overzicht kwijt raakt. Vaak blijf je geld investeren in nieuwe goederen en juist omdat je in de plus staat bij alle in- en verkoop wordt het minder interessant om je eerste inkopen te verkopen. Het is tenslotte vaak dat wat je over houdt je moeilijk kunt verkopen of een miskoop bleek te zijn. Toch is het van belang dat je de goederen niet weggooit of vergeet waardoor je steeds minder opslag ruimte hebt.

 

Eens in de 3 maanden, geen inkopen.

Een tactiek dat ikzelf gebruik is een limiet stellen op mijn inkopen. Ik dwing mijzelf om eerst alle voorraad te verkopen of om één maand geen inkopen meer te doen. (Uitzondering natuurlijk als je een superkoop tegenkomt met gegarandeerde snelle winst)
Een van de manieren dat ik gebruik is de schoenen categoriseren van slecht tot en met goed en in plaats van de goede schoenen aan te prijzen, prijs ik zoveel mogelijk de slechte schoenen aan voor een lage prijs. Deze prijs is vaak maar €0,50 tot €1,- boven op mijn inkoop, veel winst maak ik dus niet maar mijn inkoopprijs krijg ik wel terug.

Schoenen bundelen.

Ook verkoop ik met enige regelmaat veel schoenen in één keer, dit is een tactiek waar ik bijvoorbeeld in één verkoop, 10 paren verkoop voor een zeer lage prijs. Andere (beginnende) handelaren vinden dit vaak erg interessant. Wie wilt er nu niet 10 paar schoenen inkopen voor maar €3,- per paar? Onwetende dat ikzelf ruim €1,- euro winst maak per paar. Alleen het klinkt erg goedkoop, 10 schoenen voor maar €29,99!

Hierdoor krijg je de inkoop van ongeveer €20,- meteen terug, ben je van je rotzooi af en maak je ook nog eens een klein beetje winst. Deze schoenen zijn vaak wel wat ik overhoud van wanneer ikzelf meerdere schoenen in één keer kocht.

Waarom is dit belangrijk?

Je zult je misschien wel afvragen waarom het belangrijk is. Of misschien beter gezegd; verlies je hierdoor niet veel tijd? Het antwoord daarop is dat je inderdaad meer tijd kwijt bent aan schoenen met heel weinig winst, dat is natuurlijk altijd zonde. Maar schoenen weggooien en de inkoopprijs nooit meer terug krijgen is ook erg zonde! staar je dus niet altijd blind op de marge per verkochte paar, maar kijk ook naar het verlies van de inkoopprijs.

Verlies je geen geld door niet te investeren?

Wanneer je andere posts hebt gelezen zul je je wel gaan afvragen of het niet tegen mijn principes ingaat, kort gezegd;

“Zo snel mogelijk investeren is zo snel mogelijk meer winst, is weer zo snel mogelijk kunnen investeren etc.”

En dat klopt ook, het is dus min of meer verliesgevend om je voorraad te verkopen zonder opnieuw in te kopen. Het voordeel weegt voor mij wel tegenover het nadeel. Je hebt namelijk een veel beter overzicht en je kunt weer beginnen met een schone lei maar dan natuurlijk met veel meer geld in te herinvesteren. Daarnaast is het ook nog eens leuk om in één dag €1,000 te investeren in het kopen van goederen dan telkens kleine €50,- tot €200,- euro investeringen. Zie het als een cadeautje aan jezelf en gelijk een stapel meer werk waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Daarnaast kun je met een veel hoger bedrag, kritischer kijken of juist meer risico’s nemen. Het is en blijft tenslotte zo dat hoe meer risico je durft te nemen hoe meer winst je kunt maken.

En wat doe ik met de overige schoenen?

Stel je blijft nog met 30 paar schoenen zitten die zelfs na deze maand niet verkocht raken. Je kunt nu een paar opties overwegen.

  • Je kunt de schoenen verkopen voor een prijs onder je inkoop prijs.
  • Je kunt schoenen gratis gaan weggeven om andere mensen te helpen (aanrader!)
  • Je kunt schoenen doneren aan organisaties die kleding vragen (Aanrader)
  • Je kunt wachten tot je volgende voorraad uitverkoop en hopen dat het weggaat.

Maar tot slot; ik denk dat het belangrijk is om eens in de zoveel tijd alles goed op te schonen, het voelt tenslotte veel beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s