De mindere kant van tweedehandse handel.

Je zult waarschijnlijk denken dat verkocht vaak ook verkocht is. Helaas is dat niet altijd het geval, soms is een klant ontevreden over het product en willen ze het terug sturen. Wat doe je dan?

Duidelijk zijn in je retour reglement

Misschien hanteer je zelf geen retour, dat is mogelijk en wettelijk toegestaan wanneer je tweedehandse goederen verkoopt. Maar is dit wel de manier waarop wij zaken moeten doen? Ik denk van niet! Wij moeten wel duidelijk zijn in hoe wij onze retour behandelen en op welke voorwaarden wij het accepteren.

Wanneer iemand een product ontvangen heeft en bijvoorbeeld toch niet tevreden is over de kleur of misschien valt de schoen toch iets kleiner dan ze hadden verwacht? Dan mogen ze het van mij terug sturen zolang ze zelf de verzendkosten (heen en terug) vergoeden. Op deze manier maak ik geen verlies. Ik vind dan ook dat het hun fout is en niet die van mij.

Maar vandaag had ik een retour waarbij de fout bij mij lag. Wat doe ik dan? Als handelaar wil ik maar al te graag er alles aan doen om zo min mogelijk kosten te maken. Als mens wil ik zoveel mogelijk doen om de persoon tegemoet te komen. Daarom gaf ik de koper twee opties.
1. Ze houdt de schoenen, verkoopt ze zelf en krijgt 50% van het geld terug. Met daarbij het verhaal dat ze dan zelfs nog winst kan maken.  Ikzelf zou dan een winst behouden van een kleine 23,- euro.

2. Ze stuurt de schoenen terug en krijgt de volledige kosten vergoed. Inclusief dus de heen en terug verzendkosten. Daarmee zou ik een verlies maken van 13,90

Beidde opties zijn voor mij een eerlijke oplossing, natuurlijk hoopte ik dat ze voor optie 1 koos maar zoals verwacht werd het nummer 2.
Van echt verlies kan ik niet spreken, want ondanks dat ik alles heb vergoed kan ik nog steeds 10,- winst maken op de schoenen. Ondanks dat, erg vervelend.

Dus wanneer je door eigen fout een retour krijgt adviseer ik je om zeker het verlies op je te nemen, is het door een ontevredenheid waar jijzelf niets aan kunt doen? Neem het dan nooit op je eigen kosten, mocht je buiten Marktplaats handelen waar je een reputatie kunt opbouwen? Dan is het misschien een optie om te kijken om het wel op je te nemen, dat ligt puur aan hoe je zaken wilt doen en hoe graag je de klant tevreden wilt stellen.

Hoe voelt dit nu?

Je zult wel denken dat ik nu baal van het voorval, dat is ook zeker wel het geval. Alleen baal ik voornamelijk dat het fout gegaan is voor de koper en niet dat ik geld kwijt ben. In tegenstelling voel ik mij juist erg goed door de koper volledig te vergoeden waardoor zij hopelijk meer vertrouwen krijgt in online aankopen doen! Daarnaast hoop ik uiteraard dat ze vaker bij mij gaat kopen.

Beschimmelde schoenen

Ooit is mij ook iets overkomen wat wel voor heel veel verlies heeft geleid, maar voornamelijk voor veel verwarring. Ik had namelijk pumps verkocht in perfecte conditie, maar wanneer ze aankwamen bleek er forse schimmel op te zitten. Na ongeloof kreeg ik het bewijs op de foto. De koper was hier dus absoluut niet blij mee en ik ook niet, mijn reputatie stond wel even op het spel. De schoenen + verzendkosten werden uiteraard volledig vergoedt, maar omdat ik niets terug kreeg was dus ook de inkoop fikse verlies.

 

Wat zou jij doen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s