Marktplaats Extra Account is het geld het waard?

Om nieuw content te maken voor tweedehandsgeld.com heb ik besloten om een Marktplaats Extra account te nemen en deze uit te testen voor twee weken. Dus nu mijn gedachten over een Marktplaats Extra account, is het geld het waard?

Wat is een Marktplaats extra account? (E-mail wisseling)

Geachte heer / mevrouw,

Na enige tijd flink actief te zijn op Marktplaats, viel het mij op dat het nieuwe algoritme inderdaad nadelig werkt bij veel verkoop. Nu ben ik dus geinteresseerd in Marktplaats Extra maar er heerst nog best veel onduidelijkheid naar mijn mening.

Er wordt gesproken van 3x meer bezoekers op een advertentie, maar hoe komen deze bezoekers op mijn advertentie terecht? Is het algoritme dan anders, bijvoorbeeld dat mijn advertenties allemaal boven aan komen te staan, ongeacht hoeveel ik er plaats?

Kortom, wat verandert er aan mijn advertenties dat ze meer zichtbaar zijn en zichtbaar blijven?

Met vriendelijke groet,

(klantenservice)

Beste,

Bedankt voor uw e-mail waarin u vragen heeft over Marktplaats Extra. Ik informeer u hierover graag.

Zojuist heb ik uw account bekeken en zie ik dat u ondertussen Marktplaats Extra heeft aangeschaft. Fijn om te zien dat u deze manier van adverteren wilt proberen. U gaf aan dat u benieuwd was naar wat er verandert en hoe u meer zichtbaar blijft. Bij Marktplaats Extra worden uw advertenties getoond met extra foto’s onder uw reguliere advertentie. Dit soort advertentie wordt om de 5 advertenties in de rubriek getoond. Waar u precies komt te staan, dat rouleert. Het kan zijn dat u dag 1 boven aan staat en op dag 2 op pagina 5. Uw advertentie trekt meer bezoekers, omdat uw advertentie meer opvalt.

Al uw advertenties worden op deze manier getoond, mits er minimaal 6 advertenties in dezelfde rubriek staan. De foto’s die onder uw advertentie komen zijn namelijk andere producten van u in dezelfde rubriek. Echter zakt uw advertentie naar loop van tijd wel. Wat u zou kunnen doen is dat u uw advertentie niet verlengt, maar laat aflopen en de advertentie dan opnieuw plaatst. Dan komt uw advertentie ook weer hoger in de rubriek te staan.

Ik hoop u hierbij voldoende geholpen te hebben en anders hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Dat klinkt opzich dus niet héél erg interessant, laten wij eerlijk zijn. Alleen wat extra foto’s en een beetje langer boven aan blijven staan? Is dat wel de 49,95 euro per 4 weken waard?

Die vraag is natuurlijk erg moeilijk te beantwoorden; heb je per maand maar 100 euro winst? Dan is het het nog niet waard, je voorraad is dan immers te laag.  Heb je een winst van 500+ Dan denk ik dat het zeker wel waard is. Je plaatst dan namelijk veel producten, of producten die andere ook veel plaatsen.

Marktplaats Extra Account voordeel

Zoals je op de foto kunt zien, staan heel veel producten nog steeds op pagina 5. Ongeacht hoeveel ik er toevoeg. zelfs 1 advertentie heeft al 559 views gekregen binnen 1 dag.

Maar Marktplaats beweert dat je 3x meer views krijgt.

Marktplaats spreekt hierover redelijk de waarheid, in sommige rubrieken krijg ik inderdaad 3x zoveel views in sommige maakt het niet heel veel verschil.
Je zou dus denken dat deze 3x meer views ook mogen zorgen voor 3x snellere verkoop. Dit is helaas niet het geval; mijn verkoop is wel iets omhoog gegaan, maar niet met de hoeveelheid dat ik mag verwachten. Met een hoge winst is het dan nog steeds zeker wel de moeite waard, maar wanneer je onder de 500 zit zal ik er nog niet al teveel aandacht aan besteden.

Voorbeeld Marktplaats Extra account

Voordeel marktplaats extra account

Hier nog een ander voorbeeld van een Marktplaats Extra account. Heeft deze functie veel nut? Ik denk het wel, de afbeeldingen bewegen mooi en een advertentie blocker blokkeert ze niet. Zeker als je veel dezelfde maat schoenen aanbied is het nog wel interessant voor mensen. Bied je alleen maar verschillende maten aan? Dan is het wat minder interessant, men zoekt vaak toch echt op zijn eigen maat.

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Marktplaats Extra Account is het geld het waard?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s