Unitedwardrobe? Ik stop ermee!

Het is eigenlijk wel komisch als ik er zo over na denk. De afgelopen tijd heb ik mij behoorlijk geërgerd aan de manier waarop je moet verkopen op UnitedWardrobe en de commissies die je als verkoper betaald en de extra kosten als koper. Kosten die naar mijn mening totaal niet correct zijn berekend. Neem als voorbeeld de 10% die je ook betaald over je verzendkosten, verzendkosten die iedere verkoper gewoon moet betalen.

Mijn vorige klacht ging meer over producten die geblokkeerd werden, na e-mail contact bleek dat Unitedwardrobe mijn producten blokkeert vanwege de hoge direct-buy prijs.

Elk product op United Wardrobe moet verkoopbaar zijn, dat is ook de kracht van ons netwerk. Als je de producten voor een normale prijs wil toevoegen, zullen ze niet geblokkeerd worden 🙂
Dat klinkt misschien leuk in theorie, maar wanneer je nagaat dat wij handelaren (en particulieren verkopers) ruim 7 miljoen mensen bereiken op Marktplaats en 4 miljoen op speurders, tegenover 200.000 op Unitedwardrobe dan is het in de praktijk totaal niet praktisch. Als je wilt gaan concurreren met de grote jongens moet je niet denken dat dit de kracht is van je netwerk. Het is eerder een zwakte, iets waardoor Marktplaats en Speurders veel meer advertenties krijgen en minder risico met zich mee brengen voor de adverteerders, want op elke site kun je blijven plaatsen zonder bang te zijn een dubbele koop te krijgen. Daarnaast betaal je op andere websites ook geen 10% over je verkoopbedrag, 10% over je verzendkosten en betaald de koper geen €2,- tot €2,49 per gekocht product.
Hoe je het ook went of keert; de adverteerder maakt eerst je website groot; dan pas maakt de koper het af. Wanneer je reglementen maakt die verkopers weg jaagt, extra kosten berekend aan kopers én verkoper, jaag je iedereen weg. Want je prijzen worden niet alleen te hoog, ze worden onrealistisch.
Nu zorg ik ervoor dat ik altijd mijn producten verwijder op Unitedwardrobe zodra ik het verkoop op Marktplaats (wat dagelijks voorkomt) maar nu komt het.

Goed nieuws! Je product, Nike / Sneakers / Schoenen, is verkocht!


Op het moment dat ik dat mailtje binnen kreeg begon ik behoorlijk te balen; zojuist had ik het product verkocht op Marktplaats (Om precies te zijn, net klaar met onderhandelingen) en dus een overeenkomst afgesloten dat het verstuurd zou worden na het ontvangen van het geld.  Toevallig is dat het zelfde product waarvan ik de direct-buy prijs heb moeten veranderen. Één ding is zeker; de koper waarmee ik in gesprek was op Marktplaats krijgt het product, zelfs al betekent dit extra kosten voor mij. (Eventuele vergoeding voor Unitedwardrobe)
Hoe dan ook is er nu één persoon de dupe; begrijp ik het systeem van United Wardrobe? Ja; ik begrijp wel dat ze graag als ‘webshop’ willen overkomen. Realistisch is het alleen niet; zeker niet als je iemand hebt die veel verkoopt. En ja; dat kunnen ook gewoon particulieren zijn die even een kledingkast leeg verkopen. Wat als iemand United Wardrobe vergeet? Plotseling mailtjes binnen krijgen over verkochte producten die je al verkocht hebt is natuurlijk erg vervelend.

De conclusie


Als dit mijn eerste frustratie was had ik zeker gezegd door te gaan met United Wardrobe; maar omdat ze ook nog eens die 10% commissie krijgen over de verzendkosten wat ik eigenlijk oplichting vind, onrealistisch zijn met reglementen over direct-buy prijs en producten blokkeren zonder daarvoor een duidelijke reden te geven en pas in de e-mail een antwoord. Nee… United Wardrobe is voor mij veel te veel gedoe en ook nog eens veel te duur.
Misschien wordt het tijd om een ander verdienmodel te bedenken? Een slimme manier is bijvoorbeeld de Marktplaats Extra account; alleen maak het dan anders. Een speciaal account waarmee je reviews kunt krijgen op je profiel, meer kunt aanpassen en snellere herkenbaarheid krijgt. Misschien zelfs dat je zelf berichten kunt verwijderen of een optie krijgt om een PM te sturen naar iemand voordat die het product koopt, kortom er zijn genoeg manieren om geld te verdienen op een legitieme manier.
Ik vind het zonde, héél erg zonde, want het project is een pracht project en zoals ik al zei in mijn vorige posts; ik vind het jammer dat ik zo negatief ben. Misschien moet ik zelf maar eens gaan investeren in een soortgelijk project?  Maar voor nu zeg ik;

Toedeloe United wardrobe, terug naar Marktplaats en Speurders.

En wie weet tot ooit, als het verbeterd wordt.
Advertenties

Een gedachte over “Unitedwardrobe? Ik stop ermee!

  1. UW vind ik idd te veel gedoe en geneuzel , je mag geen social media gegevens delen cq een tip over andere leuke sites , email mag je niet vragen, maar om te verzenden met kiala bv heb je dat nodig.
    Als je iets verstuurd en het wordt niet opgehaakd ben je én je product kwijt én geen geld.
    Op Marktplaats is mij dit nog nooit gebeurt. Ik verkoop dus liever op Mrktplaars dan kun je lager prijzen en heb je geen CONTROLE 😧.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s