Snel geld verdienen, snel rijk worden.

Jarenlang heb ik op internet gegoogled “Snel geld verdienen” –  “Hoe word ik snel rijk” – “Hoe verdien ik veel geld met weinig moeite?” – “Extra zakcentje bij verdienen”.
Altijd kwam ik vervolgens de teleurstelling tegen dat de manieren waarop de websites adviseerde nooit helpen. Sterker nog; de website beheerders zelf werden er rijker door. Zij hoeven niets te doen en werden wel snel rijk met weinig moeite.

Waarom werkt het niet?

Elk bedrijf wil zoveel mogelijk omzet en marge binnenhalen met de producten of diensten die zij aanbieden. Wanneer een bedrijf aangeeft dat je snel geld verdient is dat puur relatief. Bekijk het eens zo, voor €10,- kom ik mijn bed niet uit terwijl iemand anders misschien voor €10,- een marathon zou rennen. Terwijl ik voor €1,000 euro mijn bed meteen uit spring, zal een miljonair blijven slapen.

Deze websites/bedrijven maken hier gebruik van en voor sommige mensen werkt het systeem dus wel. Zij krijgen immers €10,- per week door mee te helpen en zijn tevreden. Alleen hebben wij het hier over snel rijk worden of snel geld verdienen, dan wil ik toch minimaal €3,000 per maand binnen krijgen. Anders zoek ik wel gewoon een goed betaalde baan, toch?  Daarnaast verdienen de bedrijven veel meer dan de €10,- die ze uitbetalen, je kunt er al snel van uitgaan dat voor elke euro die jij via hun verdient, zij het viervoudige verdienen aan jouw.

Dat is de reden waarom ik deze blog gestart heb, nooit zal ik vragen aan mensen om mee te werken aan iets dat mij rijker maakt dan hen. En op internet deze mensen zoeken zou voor mij alleen maar meer risico met zich meebrengen. Zelfs aan advertenties verdien ik geen geld; het interesseert mij niet. Sterker het kost mij geld om deze website te hebben. Wat mij wel interesseert is dat andere mensen ook een kans krijgen om geld te verdienen, zonder een ander bedrijf rijker te maken.

Een reden om het niet te doen?

Natuurlijk is het geen reden om niet in zee te gaan met deze bedrijven, wat zij verdienen is immers irrelevant. Wat jij op je spaarrekening kunt zetten is veel belangrijker. Let overigens wel op dat wanneer ze je honderden euros per maand beloven, je toch even goed moet nadenken of dit realistisch is. Misschien moet je dusdanig veel er voor doen dat het niet eens rendabel is

Maar andere kunnen wel rijk worden, hoe doen zij dit dan?

Wanneer wij gaan kijken naar de (middel)rijke mensen, zul je je al snel afvragen waarom zij wel geld verdienen en wij misschien wat meer moeite hebben om hetzelfde bedrag binnen te halen. Zij kunnen vaak exact hetzelfde dat wij kunnen. Het verschil is alleen dat bij geld verdienen zij het stukje “Snel / moeiteloos” weghalen, dit zien wij vaak niet omdat deze mensen bekend worden wanneer ze zoveel geld hebben. En wanneer men veel geld heeft dan pas beginnen ze aan het snel geld verdienen.

Stel wij hebben €5,- om te investeren dit geld willen wij zo snel mogelijk verhogen dus gaan wij inkopen doen voor ingredienten om een cake te maken, dit kost ons €1,- de tijd en overige kosten komen op een kleine €1,- waardoor wij de cake moeten verkopen voor minimaal €3,- willen wij winst maken. Na een tijd lukt het om dus per cake €1,- winst te maken. Na één week hebben wij een bedrag van €10 om te investeren. Daarmee is onze investerings geld het dubbele geworden en hierdoor kunnen wij ineens het dubbele investeren. Nu gaan wij dus meer produceren en uiteindelijk maken wij misschien wel €50,- per week winst met een investering van €25 euro per week.

Dit is exact hetzelfde met schoenenverkoop; in principe maakt het niet uit hoeveel geld je investeert in het begin. Alleen hoe minder je investeert hoe langer het traject wordt en let op; dat is geen probleem! Het liefst zou ik ook 10.000 paar schoenen per week verkopen alleen is dit niet realistisch met een start bedrag van neem even €100,-

Rijke mensen hebben dit traject ook doorlopen, sommige zijn ook daadwerkelijk begonnen met een bedrag van 25 euro. Een mooi voorbeeld is Warren buffet, Warren Buffet is momenteel 62 miljard dollar waard. Dat is een gigantisch bedrag. Maar Warren Buffer is begonnen met een krantenwijk. Nadat hij 25 dollar had gespaard kocht hij een oude flipperkast en eze verkocht hij met winst. Daarna kocht hij een oude Rolls Royce voor 350 dollar en verhuurde deze voor 35 dollar per dag. Nu is hij een van de rijkste ter wereld. Wat wij vaak niet weten is dat ook Warren Buffet jarenlang heeft gevochten om geld te maken.

 Persoonlijk verhaal:

Ikzelf ben niet rijk en het vooruitzicht van écht miljonair worden ligt nog in de verre toekomst. Ik moet immers 2700 euro per dag verdienen wil ik binnen 1 jaar miljonair zijn, als wij dat zouden uitspreiden over een periode van 10 jaar (exclusief meer investerings geld etc) zou dat 270 per dag zijn.  Maar ik ben wel begonnen als 14 jarige met een website waarmee ik zo’n €20,- per maand verdiende. Niet veel zul je zeggen en dat klopt, maar de €20,- per maand heeft ervoor gezorgd dat ik steeds meer geld kon gaan investeren.

Uiteindelijk op mijn 15e begon ik energy blikjes op school te verkopen. Deze kocht ik in voor €0,19 per blikje en verkocht ik voor €0,50 cent op het schoolplein, tegen de tijd dat iedereen het wist verkocht ik zo’n 50 blikjes per school dag. Dit was een inkoop van €9,50 en een verkoop van €25,- en dus een winst van €15,50 euro per dag. Natuurlijk besloten de leerkrachten hier een stokje voor te steken, maar niet voordat ik zo’n €500,- had verdiend. Je moet nagaan dat ik als scholier zo’n €30,- per maand verdiende met mijn bijbaantje.

Op mijn 16ste besloot ik opnieuw een website te maken, dit verdiende op mijn 14e een leuk bedrag alleen nu kon ik ruim €500,- investeren en dat was een fiks bedrag. Uiteindelijk was mijn investering maar zo’n €100,-  en na twee maanden tijd begon de website €500,- per maand op te leveren en ik stopte met mijn bijbaantje (wat overigens een grote fout bleek te zijn) en na een aantal maanden ging de website uiteindelijk offline.

Nu klinkt het natuurlijk allemaal heel interessant en als een goede business. Maar als je na gaat heb ik er ruim drie jaar over gedaan om een bedrag te verdienen wat ik nu heb met twee maanden werk. Het is dus wederom puur wat je beleving is van veel geld.

Door deze ervaringen en mogelijkheid tot grotere investeringen is het mij gelukt om nu per maand een mooi bedrag over te houden aan de schoenen verkoop. Daarnaast omdat ik steeds kan investeren wordt het bedrag dat ik verdien per maand hoger. Alleen moeten wij nog steeds niet vergeten hoeveel tijd en moeite erbij komt kijken tegenover hoeveel geld het verdiend. Op dit moment begint het de moeite een beetje waard te worden, maar om echt rijk te worden zal ik uiteindelijk tien duizenden euro’s per maand investeren. Terug naar de 270 euro per week. Dit komt neer op een investering van 100-150 euro per dag exclusief tijd. Dat is 4500 per maand en 54,750 per jaar alleen al dat ik moet hebben om te investeren. En dan nog heb ik pas 100.000 in 1 jaar tijd en nog lang niet de eerste miljoen.

Conclusie

Veel geld verdienen is absoluut mogelijk, je hebt er alleen maar wilskracht, doorzettingsvermogen en geduld voor nodig. Hoe je het moet doen is uiteindelijk niet interessant, wat interessant is is dat je ermee begint en het maakt niet uit op welke manier je ermee begint. Uiteindelijk na jaren kun je uitvogelen hoe het komt dat je bereikt hebt wat je wilde bereiken maar gaandeweg is het heel erg hard werken, tegenslagen incasseren en slim met je geld omgaan. Zelfs al heb je al het geld nodig wat je ermee verdiend om rond te komen, zelfs dan moet je niet aan het investering geld komen want op langer termijn denken is beter dan op korter termijn.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s