Retourzending kost consumenten alleen geld.

De laatste tijd merk ik dat klanten met enige regelmaat schoenen willen terug sturen “Omdat de schoenen niet passen” is een van de meest voorkomende reden. Retourzending kost mij gemiddeld zo’n 11 euro per keer, erg zonde van het geld natuurlijk maar je wilt klanten ook niet opzadelen met spullen waar ze niets aan hebben. Toch komt er een probleem kijken bij retourzending en niet alleen bij tweedehandse handel. Wij zijn immers bij wet niet verplicht retour te accepteren op tweedehandse goederen. Webshops daarentegen zijn verplicht retour te accepteren binnen 14 dagen van ontvangst. Naast dat het mij geld kost, kost het webshops natuurlijk ook handen vol geld. Zeker wanneer klanten dit met enige regelmaat doen. En het geld? De kosten moeten natuurlijk wel worden terugverdiend.

Retourzending kost geld.

Nu zoveel klanten producten terug sturen zijn webshops haast verplicht om hun prijzen omhoog te gooien. Wij als consument zijn daar uiteindelijk weer de dupe van, langzaamaan worden producten steeds en steeds duurder. Dat is erg zonde en een van de redenen waarom ik dit artikel schrijf. Misschien hoop ik dat steeds meer mensen gaan inzien dat het langzaam ook zichzelf raakt.

Stop ik met retour?

Een van mijn krachten in handelen is het goedkoop inkopen en goedkoop verkopen van producten. Helaas wordt dit onmogelijk gemaakt door onzinnige retourzendingen, of ik volledig stop met het accepteren van retourzending weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik mensen ga informeren waarom ik geen retour wil accepteren en de keuze laat ik dan verlopig nog bij hun liggen in de hoop dat ze het niet retour hoeven of in ieder geval de verzendkosten vergoeden.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s