Review: Speurders.nl voor schoenen verkoop

Speurders.nl is hetzelfde als Markplaats alleen minder bekend. De reden hiervoor is vrij simpel. Marktplaats domineert de markt; dat alleen al kun je zien aan hoe Speurders wordt benoemd in artikelen van veel meer blogs. “Hetzelfde als Marktplaats” ondanks dat het veel vergeleken wordt is het een prima website om producten op te verkopen.

Wat doet Speurders beter dan Marktplaats?

Allereerst wil ik graag beginnen met de voordelen van Speurders tegenover Markplaats, tot mijn verbazing zijn er heel veel meer voordelen

Advertenties worden bovenaan geplaatst
Speurders maakt nog steeds gebruik van het oude algoritme dat Marktplaats vroeger gebruikte. Producten die je plaatst komen bovenaan de pagina te staan totdat andere mensen een advertentie plaatsen in dezelfde rubriek. Dat vind ik zelf heel erg fijn omdat je kunt inspelen op de website. Je kunt bijvoorbeeld een gehele pagina volgooien met je eigen product of je kunt ervoor kiezen om per tien minuten een product online te zetten, zodat het verspreid wordt. Zelf maak ik meer gebruik van het eerste.

Je advertenties kun je makkelijker opnieuw plaatsen
Wanneer je advertentie op Marktplaats verloopt moet je de hele advertentie opnieuw maken, dit is een verschrikkelijke bezigheid wanneer je honderden producten per maand plaatst. Op Speurders wordt het in een archief geplaatst waardoor je alles simpelweg selecteert en opnieuw plaatst. Wat je niet wilt plaatsen laat je vervolgens staan en wordt na een periode uit het archief verwijderd.

Speurders is gratis en je betaald geen extra kosten om hoger in de resultaten te blijven.
Marktplaats Extra is een optie zodat je hoger in de resultaten komt; dat hoeft bij Speurders niet. Wel heb je natuurlijk opties om je advertentie telkens omhoog te plaatsen maar dit is logisch, Speurders moet immers ook geld verdienen. Dit doen ze gelukkig wel op een minder grootschalig niveau dan dat Marktplaats doet.

Het nadeel van Speurders t.o.v. Marktplaats

Helaas is Speurders een stuk minder bekend dan Marktplaats, dat houdt in dat je een heel stuk minder verkoopt. Ongeveer per 25 verkopen, verkoop ik er één op Speurders. Dat is natuurlijk een heel erg laag aantal; hierdoor lijkt het minder interessant te worden. Toch moet je nagaan, elke verkoop is één verkoop erbij toch?

Wat het minder erg maakt is dat wanneer je gebruik maakt van het archief je producten maar éénmaal hoeft te plaatsen. Dit is eigenlijk ook de reden waarom ik nog steeds gebruik maak van Speurders.

E-mail wisseling
Speurders maakt ook nog steeds gebruik van het oude e-mail systeem; dat vind ik dan wel weer vervelend omdat ik niet altijd alle mails goed lees op mijn e-mail hierdoor komt het nog wel eens voor dat ik te laat reageerde op een koper.

 

Inprincipe heb ik niet heel veel aan Speurders als het gaat om veel omzet, maar omdat het zo gebruiksvriendelijk is en omdat je advertenties dus makkelijker opnieuw kunt plaatsen is het wel een platform dat ik graag blijf gebruiken. De hoop op dat Speurders groter wordt dan Marktplaats heb ik al een hele tijd opgegeven, maar als het wel zo gaat zijn dan ga ik er erg blij mee zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s