Geld verdienen met Youtube

Vandaag had ik het met iemand over geld verdienen met Youtube; in eerste instantie vond hij het één jaar geleden wel grappig dat ik 10.000 subscribers wilde halen op Youtube, volgens hem was dat een erg moeilijke opgaven en mijn tijd niet waard. Immers was het één jaar geleden ook niet perse de bedoeling om geld te verdienen met Youtube, het was puur om mensen te voorzien van entertainment.

Totdat ik de 10.000 subscribers haalde, op dat moment begon het toch wel erg aantrekkelijk te worden o manieren te bedenken om geld te verdienen. Helaas was het probleem dat ik gebruik maakte van andermans producten en hierdoor toestemming kreeg. Veel bedrijven wilde het geld natuurlijk voor zichzelf ophalen en plaatste advertenties op mijn video’s, prima dacht ik, maar ik wil er ook wat aan verdienen.

Uiteindelijk vond ik muziekmaatschappijen die het niet erg vonden om de inkomsten te delen. Nu heb ik binnen twee maanden tijd zo’n €75,- euro verdiend aan youtube (37,50 per maand) zo’n 1.25 per dag. Eerlijk gezegd is dat nog steeds niet heel interessant maar wat wel interessant is, is dat doordat er steeds meer subscribers op mijn kanaal komen het steeds makkelijker wordt om geld te  verdienen, want elke video word nu veel sneller, vaker bekeken dan toe nik startte.

Is er geld te verdienen met youtube?

Ja, denk ikzelf. Alleen de vraag is hoeveel geld wil je verdienen en hoeveel heb je ervoor over? Zelf denk ik dat tienduizenden euro per maand verdienen een beetje te hoog is gegrepen voor veel mensen waaronder mijzelf. Al is dit natuurlijk wel het doel geworden, maar een paar honderd euro (500?) is naar mijn mening best realistisch.

Hoe verdien je geld met Youtube?

Ik denk dat het belangrijkste is, is dat je dingen op youtube plaatst die jezelf ook erg leuk vind om te maken / te doen. Hierdoor maakt het in het begin vrij weinig uit hoeveel mensen je op je kanaal krijgt en hoeveel views je hebt. Je kunt gewoon doorgaan met wat je doet omdat je het leuk vind om te doen.

Langzaam zul je merken dat mensen je video’s gaan ontdekken, afhankelijk natuurlijk van wat je precies doet en hoeveel mensen het al doen. Video’s maken over hoe je spelletjes speelt en commentaar daarbij plaatsen is een moeilijke markt geworden; toch blijven veel jongeren het proberen en eens in de zoveel tijd breekt er weer een Youtuber door.

Hoe je precies geld kunt verdienen blijft altijd een moeilijke, want wie dit artikel leest over een maand kan al te laat zijn met de eerst volgende hype of interesse. Mijn advies is daarom, blijf plaatsen wat je leuk vindt om te doen en wacht op een eventuele doorbraak. Dit kan soms wel jaren duren  of helemaal niet gebeuren, maar als het gebeurd kun je honderden tot duizenden euros verdienen en ben je een van de grotere doorbraken? Dan wordt je misschien wel multimiljonair, al  zal ik daar maar niet teveel op rekenen.

youtube-geld-verdienen

Hoeveel mensen hebben nu al mijn videos bekeken?

Hoeveel mensen mijn video’s hebben bekeken is misschien niet heel interessant maar wel wanneer je kijkt naar de datum en tijd waarin je ziet hoe snel het gegaan is. Helaas zijn ruim 4,5miljoen views onbetaald maar ondanks dat heeft dat wel gezorgd voor mijn grootste aantal subscribers. Voorheen (twee jaar geleden) vond ik 300 views gigantisch veel maar tegenwoordig kijk ik pas op wanneer ik boven de 100.000 views kom per video. Het volgende de doel wordt weer een video van meer dan één miljoen views, voorheen leek het onrealistisch nu lijkt het mij best realistisch.

youtube-veel-views

Het kanaal gaat uiteindelijk ook meer gebruik worden om te vertellen over tweedehandse goederen van inkoop en verkoop en het verdienen en bezuinigen van geld. Hopelijk door middel van de al bestaande subscribers krijg ik hierdoor veel views en nog meer nieuwe subscribers en dan eindelijk misschien volledig inkomsten voor mijzelf. Wie weet, we zien vanzelf wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s