Arrestaties verkoop namaakgoederen

Het is weer een tijd geleden dat ik mijn mening heb laten horen over het kopen en verkopen van namaakgoederen. De afgelopen tijd heb ik weer regelmatig te maken gehad met mensen die beweerde dat producten origineel waren en bij ontvangst bleken de goederen namaak te zijn. Gelukkig is dit opgelost op een fatsoenlijke manier en naar mijn mening waren het geen criminelen maar gewoon jongens die een extraatje wilde verdienen.

Arrestaties verkoop namaak kleding.

Dat het illegaal is om namaak te verkopen is ondertussen wel een beetje bekent bij de meeste mensen. Maar ondanks dat proberen veel mensen toch namaak te verkopen; begrijpelijk want men wilt immers wat verdienen naast hun baan en namaak verkopen is een makkelijke weg. Veel mensen zijn van mening dat namaak kopen geen grote ramp is en gaan al snel over tot deze stap. Deze categorie zijn dan uiteraard geen slachtoffers maar met enige regelmaat zijn er wel mensen slachtoffer die niet weten dat het namaak betreft.

Nu is er weer een groep gearresteerd voor het verkoop nos.nl dat is dan weer goed nieuws.

Dus namaak verkopen?

Ik denk als je kijkt naar de zwaarte van de straffen dat je misschien toch serieus moet overwegen om te kijken of namaakgoederen verkopen wel zo’n slim plan is. Vier jaar celstraf voor een paar centjes extra? Dat heeft niemand ervoor over lijkt mij.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s