6 Tips om je producten te verkopen

Hoe snel je een product verkoopt is afhankelijk van de manier waarop je het product aanprijst. Er zijn verschillende technieken om een product aan te prijzen. Hieronder ga ik 6 tips benoemen waar je op moet letten en waarom. Volg deze tips en de verkoop zal stijgen.

Zorg dat je producten net en schoon zijn

Verzorgde producten verkopen veel beter omdat het beter oogt voor de klant. Niemand wilt een paar schoenen kopen waarvan duidelijk te zien is dat ze zijn gedragen. Je kunt al makkelijk de binnenzool schoonmaken door het witter te laten lijken dan ze in eerste instantie waren. Hierdoor zijn de schoenen ook gelijk een heel stuk frisser en ontsmet voor de volgende eigenaar.

Ook kun je de buitenkant vaak best goed schoonmaken.

Zorg er wel voor dat je fouten in een product of beschadigingen wel goed aangeeft, dit wordt vaak ook erg gewaardeerd . Je kunt een positieve draai geven aan beschadigingen door te zeggen dat een product goedkoper is juist vanwege deze beschadiging. Mensen zijn dan al minder geneigd om te vragen of een product goedkoper kan, door deze beschadiging. Verder is het ook gewoon fijn voor een klant om een product te krijgen en tevreden te zijn, dan dat ze ontdekken dat het product meer beschadigd is dan ze in eerste instantie dachten.

Een teleurgestelde koper is nooit leuk en de klachten ontvang je ook. Dat is zelf ook niet fijn voor je gevoel. Je vind het immers zelf ook niet fijn wanneer een product er perfect uit ziet op de foto en wanneer je het thuis ontvangt het versleten blijkt te zijn.

Vermijd afleiding op de foto’s

Een van de dingen waar ik me het meeste aan stoor als het gaat om online verkoop advertenties, is de ruis op een foto. Ik kijk voor een kast, maar wordt afgeleid door een rommelige inhoud. Ik wil een koffieautomaat, maar stoor me aan het overvolle aanrecht op de afbeelding.

Hier geldt dus: zorg voor een rustige achtergrond zonder afleiding, zodat de koper niet afschrikt om überhaupt te reageren op je advertentie. Met schoenen kun je een nette achtergrond maken door ze te fotograferen op een opgeruimde tafel of doormiddel van een wit achtergrond. Pas wel op dat wanneer de foto te professioneel gemaakt is, mensen al snel denken dat het een plaatje van internet is. Zorg er dus wel voor dat het herkenbaar is dat het geen foto is van het internet. Ook kun je gebruik maken van een kleur achtergrond, de layout van Marktplaats is wit met geel en blauwe letters, wanneer je een rood achtergrond gebruikt zal jouw advertentie automatisch zichtbaarder zijn dan de rest.

Kies een vraagprijs die men interessant vind.

De vraagprijs is op Marktplaats een heel belangrijk; wanneer je een product bij voorbaat al te duur aanprijst zullen kopers niet eens de moeite nemen om op je advertentie te klikken. Toch willen wij graag redelijk wat verdienen, kies dan voor een minimale marge en een maximale marge. Bijvoorbeeld als je schoenen hebt gekocht voor €10,- en je wilt een marge van 50%, dan prijs je de schoenen aan voor 17.95 hierdoor zit je iets boven je gewilde marge maar is het nog steeds een schappelijke prijs (mits je goede inkopen doet)

Geef vervolgens in de advertentie aan dat de prijs exclusief verzendkosten is, een van de redenen waarom ik Marktplaats nog steeds boven United Wardrobe plaats. Het product lijkt goedkoper, de drempel is al laag en de koper neemt de 6,95 euro extra makkelijker voor lief.

Vaak wordt de regel gehouden dat je 50% vraagt van de aanschafprijs voor tweedehandse artikelen, toch kun je hier behoorlijk veel mee spelen. Veel mensen zoeken namelijk niet uit wat de nieuwwaarde is van een product of weten ze het ongeveer. Je kunt hierdoor dus makkelijk 60 tot 70 procent vragen van de nieuwprijs. Zolang mensen maar de indruk hebben dat ze veel geld uitsparen is het geen probleem wat de prijs is.

Wees volledig met je omschrijving

Het is natuurlijk vervelend om ellenlange verhalen te schrijven in elk artikel. Je kunt al snel veel informatie samenvatten en kopiëren en plakken. bijvoorbeeld “Deze schoenen zijn uit het assortiment, waardoor ze goedkoper worden verkocht op Marktplaats” Daarnaast kun je de extra informatie erbij schrijven, zijn de schoenen van leer? Is de skateboard van hout of hard plastic? Hoe groot is de koffer en wat is de inhoud?

Al die informatie zorgt ervoor dat een  koper minder snel vragen hoeft te stellen en dus jouw minder werk geeft maar daarnaast ook zorgt voor een snellere verkoop.

Schrijf een duidelijk en pakkende titel

Wanneer ik zoek naar een specifiek product, zal ik ook specifiek de naam van dit product invullen. Zeker wanneer het gaat om merkkleding; als ik opzoek ben naar een mooie paar Christian Louboutin of mooie Shabbies Amsterdam, wil ik niet eerst door een hele lijst merkloze schoenen bladeren die als titel hebben “schoenen”.

Maar wanneer iemand een titel heeft “Shabbie Amsterdam, maat 40, nieuw, leder” vind ik het al een stuk interessanter. Er staat immers informatie in die ik graag wil hebben voordat ik de schoen koop en nu klik ik op de advertentie om verder te kijken.

Heb oog voor detail

Als verkoper wil je een koper zoveel mogelijk overtuigen om je product te kopen. Hierin moet je uniek onderscheidt proberen te maken tegenover de rest van de verkopers. Één manier om dit succesvol te doen is meer nadruk leggen op de details van een product. Stel je verkoopt een mooie broek, misschien wilt de koper wel weten wat voor knoop erin zit. Maak een foto van de knoop van dichtbij; deze detailfoto’s kun je laatste in je lijstje met fotos plaatsen zodat al een geïnteresseerde koper overgehaald wordt.

Daarnaast is het zeer belangrijk om zo scherp mogelijke fotos te hebben van je producten, ik kom regelmatig producten tegen die gefotografeerd zijn met een goedkope telefoon camera, deze camera heeft misschien slechte pixels en een slechte lens waardoor het product minder duidelijk wordt. Dus zodra je veel winst begint te maken, investeer dan ook in een betere camera. Een spiegelreflex kan al snel je omzet verhogen, simpelweg door je fotos.

Natuurlijk zijn dit niet alle tips die je kunt gebruiken maar het gaat je wel op weg helpen. Uiteindelijk zal ik kijken of ik nog meer tips ga geven, maar voor nu, succes met de verkoop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s