Hoe stel je prioriteiten?

Wanneer je kijkt naar het dagelijks leven dan zie je al heel snel dat tijd erg kostbaar is. Je moet tenslotte je huishouden doen, misschien de kinderen naar school brengen. Of je doet een studie of werkt gewoon een fulltime baan. Wat het ook is dat je leven zo druk maakt, het belangrijkste is dat je prioriteiten kunt stellen in de taken die je moet verrichten.

Wat is belangrijk?

Wat belangrijk voor jou is kan ik natuurlijk niet bepalen, wel kan ik vertellen wat voor mij nu belangrijk is en waarom dat belangrijk is. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar mijn opleiding, de opleiding die ik doe, wat overigens richting detailhandel management is, is voor mij op dit moment het allerbelangrijkste. Ik wil immers dat papiertje halen en ik wil in mijn huidige baan groeien naar de functie bedrijfsleider en uiteindelijk ondernemer worden van een winkel.

Doordat dit mijn doel is weet ik dat mijn verkoop van spullen een stuk minder snel gaat, simpelweg omdat ik bijna geen tijd heb. Toch zorg ik ervoor dat ik tijd heb.

Tijd management

Doordat ik altijd weet wat mijn rooster is op het werk; kan ik ervoor zorgen dat ik tijden afspreek met mijzelf waarin ik alleen maar focus op de verkoop van kleding. Dit is vaak donderdag als voorbereiding op vrijdag en vrijdagavond als voorbereiding op zaterdag, dit omdat dan de meeste schoenen worden verkocht. Zodra ik tijd heb op zaterdag; als ik bijvoorbeeld niet naar mijn vriendin ga of niet veel aan school hoef te werken. Zal ik ook hier tijd steken in het aanprijzen van schoenen.

Zelfs nu ik ziek thuis zit maak ik beslissingen die beter zijn voor mijn toekomst; natuurlijk moet ik erg veel rusten maar dat betekent niet dat ik geen tijd kan steken in mijn blog. Ziek in bed liggen heeft immers ook geen zin en is niet productief.

Maar hoe stel je nu prioriteiten?

Je zoekt eerst uit wat voor jouw toekomst of gezin het belangrijkste is. Aan de hand daarvan ga je een lijst maken met activiteiten en / of werkzaamheden van belangrijk naar minder belangrijk. Je gaat langzaam filteren tussen wat is ruis en storing in je process en wat is acceptable storing. Zo is het bijvoorbeeld dat wanneer ik aan mijn schoenen verkoop begin, de enigste acceptable storing is mijn vriendin die mij nodig heeft voor iets of de kleine man die in het huis rond rend. Ik wil immers nooit het gezin opofferen voor een paar extra euro’s per maand.

Onacceptabele storing is bijvoorbeeld de televisie die mij afleid of WhatsApp die constant afgaat omdat mensen dingen willen vragen. Ik zorg er dus zoveel mogelijk voor dat storingen in het process zo min mogelijk zijn.

Werk is daarnaast voor mij ook een hoge prioriteit; ik heb immers de verantwoordelijkheid over een afdeling die ik zeer serieus neem. Stel je voor dat ik niet langskom bij grote problemen op het werk! Dat zou schade kunnen veroorzaken binnen de afdeling en nadelig zijn voor de klanten. Dat wil je natuurlijk niet; dus het werk bij hoge nood mag mij storen in het process.

Hetzelfde is dat wanneer ik moet doorwerken omdat het werk om 5 uur nog niet af is; dan kan ik wel snel naar huis gaan om schoenen te verkopen, alleen dat zou een nadelig effect hebben op mijn werk, dus dat doe ik niet.

Verschillende soorten prioriteiten.

Je kunt prioriteiten ook onderverdelen op verschillende manieren. Ikzelf maak gebruik van “Prioriteiten die zorgen voor rust in mijn hoofd” wat betekent dat deze taken belangrijk zijn zodat ik bij mijzelf meer rust creëer en minder heb om over na te denken, dit zijn voornamelijk de studieactiviteiten. Je wilt immers niet heel de week tegen je studie aanlopen wetende dat dit moet gebeuren, ookal is het soms erg saai.

“Prioriteiten die mijn onderneming verbeteren” dit zijn voornamelijk de taken die gaan over hoe ik mijn onderneming wekelijks kan verbeteren; denk hierbij aan het inkopen van producten en het presenteren & verkopen van producten. Een van mijn prioriteiten op deze lijst is het maken van een webshop en het ontwikkelen van een goedkoop maar effectief marketingstrategie.

“Prioriteiten die mijn leven verbeteren” dit is voor mij een belangrijke stap; simpelweg dat mocht je studie wegvallen en mocht je onderneming falen, dan zul je altijd nog je verbeteringen hebben die je meeneemt voor de rest van je leven. Hieronder valt gezondheid en fitheid maar ook zelfontwikkeling zoals discipline ontwikkelen, kennis over verschillende onderwerpen vergaren en natuurlijk tijd en energie stoppen in mijn relatie.

“Prioriteiten die mij gelukkig maken” ook is het belangrijk om jezelf gelukkig te houden, je moet immers niet altijd met tegenzin aan je onderneming werken, al zal dit zeker wel een aantal keren gebeuren. Hetzelfde geldt voor je werk; soms zit het tegen en soms zit het mee. Maar zorg er altijd voor dat je zoveel mogelijk rust creëert in je hoofd en op je werkplek; op die manier wordt het makkelijker om ook te denken aan je geluk. Zo wordt ik bijvoorbeeld gelukkig van een dagje uit met mijn vriendin, dus zorg ik er altijd voor dat er tijd is om dit te doen.

To-do list

Nu je alles op een rijtje hebt kun je een lijst maken met dingen die je wilt doen / af wilt hebben op een dag. Je kunt dit indelen op verschillende manieren, bijvoorbeeld taken die je moet verrichten op het werk en taken die je thuis moet verrichten. Plan in wanneer je gaat schoonmaken en wat je gaat schoonmaken. Plan in wat je precies gaat doen in je onderneming “Ik ga 20 schoenen online plaatsen” kan een taak zijn of “Zoek uit hoe belastingen werken” of “Ik wil één artikel voor mijn blog schrijven vandaag”

Wat ik ook doe is een hele dag uittrekken voor alleen maar mijn blog; op deze dag schrijf ik zoveel mogelijk en laat ik ze automatisch publiceren. Met dit doel probeer ik mijn website automatisch te vullen voor een paar maanden, zodat ik in deze maanden weer mijn tijd kan besteden aan andere werkzaamheden en de blog een minder hoge prioriteit wordt. Natuurlijk schrijf ik tussendoor nog steeds erg veel; simpelweg omdat er dan iets in mij opkomt of iets gebeurd wat ik wil delen. Dit plaats ik dan tussendoor even.

Simpel gezegd is het erg belangrijk om prioriteiten te stellen en deze te verdelen in een to do list. Dit zorgt voor een veel hogere productiviteit. Daarnaast probeer zoveel mogelijk vooruit te werken zodat je soms ook gewoon even een weekje rust hebt; maar alles wel automatisch doorgaat.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s