December en Januari de tijd voor inkopen. “De winst komt later wel.”

De schoenen verkoopt valt de laatste weken een beetje tegen, dat is nog niet zo heel raar in de maanden van december en Januari. Men koopt tenslotte veel spullen voor kerst en oud & nieuw en in januari en februari zijn veel mensen nog bezig met geld sparen om bij  te komen van deze dagen. Dit zijn juist de maanden om veel inkopen te doen, want mensen verkopen immers veel spullen die ze niet meer gebruiken en omdat andere mensen geen geld hebben zal de verkoop voor hun ook tegenvallen. Ideaal om een goede deal te maken.

Zo had ik van de week iemand die verkocht tien verschillende paren schoenen; de schoenen waren zo goed als nieuw en haast zelfs nieuw te noemen. Ze vroeg een prijs van €200 euro en eerlijk gezegd was dat een vrij realistische prijs want mijn verkoopprijs zou €240- De prijs dat ik wilde betalen was €100,- dus ik bood een erg laag bedrag van €60 euro inclusief verzendkosten. Tot mijn verbazing accepteerde ze dit bod vrijwel direct. Waarschijnlijk had het te maken met dat de schoenen al twee maanden online stonden en ze dacht dat de waarde veel lager lag.

Daarnaast gaan veel mensen ook producten verkopen waarbij ze al twijfelen over de waarde. Bijvoorbeeld een van de best verkopende merken op Marktplaats “Shabbies Amsterdam” deze schoenen zijn van zeer hoog kwaliteit leder maar omdat veel modellen ook zacht leder hebben zul je beschadigingen snel zien. Hierover zal ik nog een artikel schrijven “Schoenen herstellen is winstgevend.”

Waar moet je naar zoeken?

Wat je het beste kunt doen in deze maanden is zoeken naar producten die mensen online hebben geplaatst vóór dat december begon en bijdeze producten bieden in midden Januari en producten die rond Januari geplaatst zijn bidden rond eind Januari / begin februari.

Vervolgens moet je kijken naar producten die misschien wat versleten zijn, mensen bieden nu vaak spullen aan omdat ze snel geld nodig hebben of bezig zijn met een grote huisopruiming, de kans dat je beschadigde spullen kunt inkopen voor een zeer lage prijs is erg aanwezig en soms kost het herstellen maar een paar minuten of een beetje geld bij een reparatie winkeltje.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s